Atunci cand esti insarcinata esti predispusa riscului de a dezvolta aceasta afectiune. Atunci cand ai anemie, sangele nu primeste suficiente celule rosii pentru a purta oxigenul catre bebelusul tau.
In timpul sarcinii, organismul tau produce o cantitate mai mare de sange pentru a putea sustine cresterea si dezvoltarea fatului. Daca nu primesti suficient fier sau alti nutrienti importanti, corpul tau nu va putea produce cantitatea necesara de celule rosii pentru a produce sangele aditional de care este nevoie.
Este normal sa suferi de o usoara anemie atunci cand esti insarcinata, insa este posibil ca acum sa suferi de o forma mai severa din cauza lipsei de fier sau a nivelului scazut de vitamine. Anemia it da o stare generala de slabiciune si in general, oboseala. Daca afectiunea ramane netratata si se agraveaza, poate creste riscul aparitiei unor complicatii precum nasterea prematura.
Iata tot ce trebuie sa stii despre cauze, simptome si tratamentul anemiei in timpul sarcinii.
Tipuri de anemie in timpul sarcinii – Exista mai multe tipuri de anemie care se pot dezvolta in timpul sarcinii, fie ca vorbim despre anemia cu deficienta de fier, de acid folic sau de Vitamina B12.
Citeste continuarea pe bebelu.ro
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025