Sforăi foarte tare și nu știi cum să ai un somn liniștit (la propriu)? Află aici câteva leacuri eficiente
Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură sau nas in plămâni este perturbat in timpul somnului. De obicei, cauza este ingustarea sau blocarea căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului. Ca urmare, ţesuturile căilor aeriene vibrează si se lovesc de partea posterioară a gâtului, determinând apariţia unui sunet care poate fi moale, catifelat, inalt, aspru sau răgusit.
Dacă sforăitul devine deranjant pentru persoana care sforăie sau pentru cei din jur, se impune un consult medical. Si aceasta pentru că, in trecut, sforăitul era considerat doar o simplă neplăcere, dar recent s-a demonstrat că persoanele care sforăie pot suferi de sindromul de rezistenţă a căilor aeriene superioare ce se poate solda cu apnee obstructivă de somn, o afecţiune serioasă, care poate duce la incetarea respiraţiei in timpul somnului din cauza obstrucţiei la nivelul căilor aeriene. Acesta este un motiv in plus de a te prezenta la medic.
Aproximativ 60% din bărbaţii trecuţi de 50 de ani si 40% din femeile trecute de 60 sforăie. Iată câteva soluţii pentru a scăpa de acest nejuns, periculos, dar si deranjant pentru cei din jur .
1. Supraveghează-ţi greutatea
Kilogramele in plus reprezintă principala cauză a sforăitului. Prezenţa grăsimii pe pereţii gâtului are drept efect rezistenţa la aer. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii francezi, covârsitoarea majoritate a persoanelor care sforăie sunt supraponderale. Prin urmare, prima măsură pe care trebuie să o ia cei care sforăie este aceea de a slăbi.
Acum sunt citite aceste articole