Ultimele cercetari referitoare la copiii foarte mici au demonstrat ca inca de la nastere bebelusul este inzestrat cu numeroase capacitati fizice si psihologice extrem de sofisticate. Studiile tind sa arate din ce in ce mai clar ca el isi dezvolta aceste capacitati in perioada prenatala.
Dr. Thomas Verny afirma: „Copilul nenascut nu este o creatura pasiva si complet lipsita de constiinta, asa cum este prezentat el in textele pediatrice traditionale. Se stie la ora actuala ca fatul este o fiinta umana constienta, care reactioneaza si care are o viata emotionala activa incepand de la varsta de sase luni, sau poate chiar mai devreme. Printre alte descoperiri uimitoare, studiile cele mai recente au demonstrat ca fatul poate vedea, auzi, experimenta, gusta si chiar invata, intr-o maniera extrem de primitiva, in timp ce se afla in uter… Dar cel mai important lucru, el poate simti, nu neaparat in maniera sofisticata a adultului, dar oricum, are propriile sale sentimente.”
Asadar, calitatea de parinte reprezinta inca din primele etape ale sarcinii o responsabilitate fizica si psihica. Noi patrundem in aceasta lume avand deja anumite predispozitii si vulnerabilitati. Copiii sunt sensibili la ceea ce simt parintii lor in timpul perioadei de sarcina si traiesc chiar anumite perceptii. Aceste sentimente ne-au facut adeseori sa stabilim perceptii si convingeri incorecte.
Citeste continuarea pe Armonieinsuflet.ro.
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta