Nu este o placinta umpluta. Si, cu toate ca e „de Braila”, aceasta reteta aduce mult cu o varianta la „mlechnita” bulgareasca. Aluatul contine mai multe tipuri de branzeturi si lapte. Glazura, de asemenea, are branza, oua si smantana. Aluatul se intide in tava, se taie si se toarna deasupra glazura (care e impropriu numita glazura de Radu Anton Roman, pentru ca cea mai mare parte a ei se insinueaza intre bucatile de aluat, umflandu-l, si numai o parte va da „fata” placintei. Datorita ingredientelor din cele doua componente (aluat si glazura), placinta va lasa impresia ca a fost umpluta cu branza, cand de fapt nu s-a intamplat asa (efectul e oarecum asemanator cu cel de la „prajitura desteapta”). In cazul placintei bulgaresti pe care o aminteam, baza o constituie bucati uscate de placinta cu branza, iar „glazura” leaga, umfla si schimba consistenta acestora. Se face insa si cu aluat abia framantat, cu oua, faina si multa branza, lapte, smantana sau iaurt.

Afla cum se prepara aceasta minunata placinta pe ReteteleTale.ro.