3 feluri prin care arginina îţi menţine inima puternică

08 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-3 feluri prin care arginina îţi menţine inima puternică

Sunt dese momentele în care îţi ţiuie urechile şi începe să te doară capul, mai ales după ce ţi-ai băut cafeaua de dimineaţa? Ai mare grijă! Poate fi vorba despre hipertensiune, iar riscul tău de a dezvolta o afecţiune cardiovasculară este cu atât mai mare cu cât eşti fumătoare, lucrezi în condiţii de stress, iei anticoncepţionale şi ai câteva kilograme în plus. Într-o astfel de situaţie în care factorii de risc se înmulţesc, poţi conta pe arginină. Această susbstanţă are rol de protector al vaselor de sânge, normalizează tensiunea prin efectul dilatator  asupra pereţilor arteriali şi, mai mult decât atât, este şi un antioxidant cu rol detoxifiant pentru mai multe organe din corp.

 

 

 

Normalizează tensiunea

 

Arginina este un aminoacid esenţial, cunoscut drept precursorul oxidului nitric care dilată, relaxează şi menţine elasticitatea vaselor sanguine. Prin urmare, are un efect pozitiv în reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulmonare şi a celei coronariene. Cauzele hipertensiuunii pot fi diverse şi, adesea, greu de controlat. În multe situaţii, prezenţa prelungită a stresului, adăugată la o predispoziţie genetică, devin suficiente pentru a se ajunge la suferinţă.  Iar manifestările bolii pot fi discrete şi se pot limita la ameţeli, dureri de cap în regiunea cefei, oboseală, plapitaţii şi insomnie. Toate acestea pot fi uşor ignorate, fiindcă toţi suntem tentaţi să le punem pe seama stresului. De aceea, este bine să-ţi măsori în mod regulat tensiunea pentru a interveni la timp şi a preveni progresia bolii.

 

 

 

 

Reduce colesterolul rău

 

Persoanele cu predispoziţie la afecţiuni cardiovasculare din cauza colesterolului mărit pot beneficia şi ele de efectul pozitiv al argininei. Ea reduce nivelul colesterolului în hipercolesterolemii, previne trombozele (blocarea vaselor de sânge cu cheaguri) şi ateroscleroza (depunerile de colesterol pe artere), ameliorează fluxul sanguin coronarian şi periferic, dilată, relaxează şi menţine elasticitatea vaselor sanguine. Mai mult, reduce din manifestările neplăcute ale tulburărilor cardiace precum angina pectorală, aşa numita „gheară în piept” şi cardiopatia ischemică, o îngustrare a arterelor şi, implicit, a volumului de sânge care circulă până la inimă, ce determină afectarea muşchiului cardiac, hrănit necorespunzător.

 

 

Încălzeşte mâinile şi picioarele reci

 

Acelaşi efect benefic se observă şi în cazul administrării argininei la persoanele cu o circulaţie perfierică deficitară, care au în permanenţă senzaţia de mâni şi de picioare reci. Cu toate că afectează mai ales femeile, „sindromul mâinilor şi picioarelor reci”, cunoscut medical drept sindromul Raynaud nu ocoleşte nici copiii şi nici bărbaţii. Este posibil să apară la orice vârstă, iar mâinile şi picioarele  ajung să capete o culoare violet-albăstruie.Cel mai adesea apar amorţeli, furnicături, în timp ce somnul este agitat şi neodihnitor.Te poate ajuta evitarea hainelor stâmte, evitarea poziţiei picior peste picior şi exerciţiul fizic care să favorizeze circulaţia periferică. Dar, pentru rezultate de durată se recomandă administrarea de arginină care ajută la relaxarea vaselor de sânge şi corectează circulaţia deficitară la nivelul capilarelor.

 

 

 

Sursa ideală de arginină, suplimentele alimentare

 

Deşi este o substanţă esenţială, în perioada copilăriei arginina nu poate fi sintetizată în corp, iar la maturitate nu este produsă în cantităţi suficiente. De aceea, sursa ideală de arginină o constituie suplimentele alimentare naturale. L-Arginine de la Secom® conţine 1000 mg L-arginină, cantitatea optimă pentru administrarea zilnică, ce ajută la controlul hipertensiunii, la reducerea colesterolului şi la normalizarea circulaţiei deficitare. Mai mult, este bine să ştii că L-Arginine de la Secom® creşte potenţa şi fertilitatea masculină. Acest lucru se explică prin faptul că aproximativ 80% din lichidul seminal este arginină, de aceea deficitul poate conduce la oligospermie şi la disfuncţii erectile. De asemenea, L-Arginine are efect anabolizant, menţinând masa musculară prin participarea la sinteza proteinelor şi are puternic rol hepatoprotector.

 

Mai multe detalii despre produsele Secom® puteţi afla accesând www.secom.ro sau pagina de facebook a companiei www.facebook/secomromania

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. marinec spune:

    nu stiam…cat costa?

  2. 27ralu spune:

    Si eu am aproape tot timpul mainile si picioarele reci.mai ales piciorul drept; asta e rece tot timpul,in timp ce stangul e mai caldut.cred ca o sa caut in magazinele naturiste,sa vad ce efecte are.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu