Sarcina la 40 de ani. Cum e sa fii mamă la 40 de ani? 8 avantaje şi dezavantaje - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sarcina la 40 de ani. Cum e sa fii mamă la 40 de ani? 8 avantaje şi dezavantaje

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Sarcina la 40 de ani. Cum e sa fii mamă la 40 de ani? 8 avantaje şi dezavantaje
sarcina la 40 de ani - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pregnant-830685_1920

Sarcina la 40 de ani. Din ce în ce mai multe femei aleg să devină mame în jurul vârstei de 40 de ani, cu uşoare diferenţe în plus sau în minus. Dacă pentru unii a fi mamă la 40 de ani este un lucru negativ, pentru alţii este ceva perfect normal. Desigur, discuţiile pe această temă vor persista şi, până la urmă, alegerea este a femeilor respective.

Sarcina la 40 de ani. Iată câteva avantaje, dar şi dezavantaje legate de a avea un copil la 40 de ani.

Sarcina la 40 de ani. Avantaje

1. Situaţie materială solidă

Pe lângă faptul că mamele de 40 de ani prezintă o speranţă de viaţă mai mare (din moment ce şi-au dorit cu ardoare un copil la această vârstă, e clar că se şi îngrijesc mai mult pentru a-l putea vedea mare), acestea au, cel mai probabil, şi o carieră solidă care va furniza o securitate financiară sporită pentru familie şi copil.

2. Rezistenţă la stres

Nu numai mamele tinere sunt rezistente la stresul maternităţii. Potrivit unor studii realizate la Universitatea din California, chiar şi mamele de 50 de ani sunt la fel de rezistente precum cele de 30. Concluzia cercetătorilor: femeile cu vârsta mai înaintată pot face faţă la fel de bine îndatoririlor de mamă, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental.

Citeste si: Cele trei mari riscuri din primul trimestru de sarcina

3. Concepţie târzie, viaţă lungă

Un studiu din 2009 al Universităţii din Utah a scos la iveală faptul că femeile care au conceput natural şi au născut la 45 ani sau mai mult prezentau un risc de 14-17% de a muri după împlinirea vârstei de 50 de ani, faţă de femeile care nu au născut după 40 de ani.

4. Risc scăzut de cancer la sân

Femeile care îşi amână sarcina îşi reduc şi riscul de a face cancer la sân, datorită alăptatului. Cel puţin aşa sugerează un studiu din 2007 realizat la Universitatea din California. Riscul persistă, însă,  în cazul femeilor care, deşi dau naştere unui copil, nu-l alăptează.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/09/2021