4. Responsabilitatea sentimentelor sale
Nimeni nu este de vina pentru propria furie decat tu insuti. Asta trebuie sa stie si cei mici. Indiferent de situatia care declanseaza furia, cum reactioneaza copilul la acea situatie este responsabilitatea lui. Daca el alege sa se infurie, nimeni altcineva nu este de vina.
5. Imbunatarirea comunicarii
Copiii se infurie foarte repede avand in vedere lipsa mijloacelor si a posibilitatilor de a face toate lucrurile pe care si le doresc. De aceea, este indicat sa-ti inveti copilul sa comunice, sa-ti spuna frustrarile, trairile, nevoile, astfel incat tu sa il poti ajuta in rezolvarea situatiei.
Te mai poate interesa si: Crize de furie la copii. Cum ii calmam pe ei si cum ne calmam pe noi
6. Fii un model bun
Ultimul, dar nu cel din urma factor important in modelarea copiilor este modelul parintilor. Un parinte care fierbe non-stop, care isi manifesta frustrarile in cele mai explozive moduri, nu va reusi sa-i transmita copilului ca trebuie sa-si mentina calmul. In schimb, un parinte echilibrat, linistit, care face exact acele lucruri despre care ii vorbeste copilului, va transmite cu totul alte mesaje prin comportamentul sau. Nu ezita sa vorbesti cu copilul despre furia ta atunci cand te-ai linistit. Explica-i de ce ai fost furios. Ce ai facut sa te calmezi si ce solutii ai gasit pentru rezolvarea situatiei, dupa ce te-ai calmat.
Citeste continuarea: 1 2