Shop
Ultimele 100 de articole

GDPR – Confidentialitatea datelor cu caracter personal

GDPR – Confidentialitatea datelor cu caracter personal

Acest text contine informatii actualizate cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Va rugam sa il parcurgeti pana la final pentru a putea lua o decizie cu privire la modul in care interactionam cu dumneavoastra si pentru a avea o experienta cat mai placuta in relatia cu site-ul nostru.

 

Dupa cum probabil stiti, vineri, 25 mai 2018, intra in vigoare Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 (GDPR). GDPR este o reglementare unica, direct aplicabila in toate statele membre ale Uniunii si inlocuieste Directiva 95/46/CE si, implicit, prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Daca aveti orice intrebari sau nelamuriri, legate de aspectele prezentate ne puteti trimite solicitari la adresa mailto:office@sfatulparintilor.ro.

 

Introducere

Sfatulparintilor.ro se adreseaza persoanelor peste 18 ani si are ca scop sa aduca, sa ofere cititorilor sai si sa contribuie in mediul online cu orice informatie relevanta si folositoare vietii de familie. Informatii ce aduc inspiratie si care pot face un bine parintilor si copiilor lor, pentru minte, suflet sau corp, poate fi gasit pe Sfatulparintilor.ro.

Aceasta  nota de informare a fost actualizata la data 24.05.2018 si produce efecte de la data actualizarii si publicarii ei pe site.

Nota de informare se aplica pentru www.sfatulparintilor.ro, www.reteteletale.ro, www.problemesex.ro, www.sfatgradinite.ro.

Daca, din orice motiv, termenii stabiliti in cadrul acestei Politici de protectie a datelor cu caracter personal, nu sunt acceptabili pentru dvs., aveti posibilitatea de a ne solicita explicit stergerea datelor dvs., prin trimiterea mesajului la adresa de e-mail mailto:office@sfatulparintilor.ro sau folosind link-ul de dezabonare inclus in fiecare mail pe care il primiti din partea Sfatulparintilor.ro si Problemesex.ro.

 

Ce informatii personale colectam

Sfatulparintilor.ro (www.sfatulparintilor.ro, www.reteteletale.ro, www.problemesex.ro, www.sfatgradinite.ro) este un site de informare care include articole pe teme diverse si colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal prin mai multe canale:

In cazul in care va inscrieti de buna voie la newsletter ul siteurilor noastre, noi colectam email-ul dvs. pentru a va trimite cele mai recente articole publicate pe siteurile noastre. Datele se colecteaza prin intermediul platformei Mailchimp, care reprezinta o platforma de mailing cu un nivel ridicat de siguranta.

Dupa comunicarea adresei dvs de mail in formularul de abonare la newsletter, veti primi un e-mail prin care vi se va solicita sa confirmati acceptarea explicita si informata de a dezvalui aceste informatii catre Sfatulparintilor.ro pentru a fi utilizate la trimiterea newsletter-ului periodic.

 

In cazul in care participati de buna voie la un concurs organizat de noi, veti participa folosind un nume de utilizator dorit de dumneavoastra iar daca sunteti desemnat castigator, colectam numele dumneavoastra, adresa si numarul de telefon in scopul trimiterii premiului catre dumneavoastra, fie prin sponsorul concursurilor, fie prin companiile de curierat sau Posta Romana care se ocupa de livrarea premiului.

Daca nu doriti sa furnizati datele dumneavoastra personale, nu puteti intra in posesia premiilor la concursurile la care ati participat si pe care le-ati castigat.

Atunci cand faceti o achizitie a unui produs vandut de noi, in baza unui mail de la dumneavoastra catre office@sfatulparintilor.ro prin care solicitati aceasta achizitionare, colectam datele de facturare numai in scopul respectarii prevederilor legale privind emiterea facturilor proforma si fiscal, precum si pentru companiile de curierat si Posta Romana care se ocupa de livrarea produsului cumparat.

Daca nu doriti sa ne furnizati datele dumneavoastra personale, nu va vom putea trimite produsele pe care le vindem, pentru ca vanzarea lor e legata de inregistrarea si declararea unor detalii fiscale legale.

4. Prin cookie-uri, Sfatulparintilor.ro isi finanteaza activitatea prin publicitate. Sfatulparintilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site-ul nostru. Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-urile de pe site-ul nostru pentru a putea personaliza reclamele, astfel incat utilizatorul sa aiba o exprienta placuta si sa vada numai reclamele relevante pentru el.

De asemenea, prin cookie-uri se analizeaza datele de trafic si audienta ale site-ului, prin Google Analytics si Trafic.ro.

Va rugam sa cititi continutul Politicii de Cookie pentru a intelege functionarea si necesitatea acestora. Mai multe informatii despre cookie-uri gasiti aici.

http://sfatulparintilor.ro/politica-cookies/

De ce prelucram datele dumneavoastra?

Prelucram datele dumneavoastra de contact in temeiul unui interes legitim de a populariza articolele existente pe siteul nostru cu informatii de larg interes, dar si pentru a raspunde unei solicitari primite din partea dumneavoastra. Scopurile pentru care prelucram date personale sunt reale, prezente, si legitime.

Nu va prelucram datele dvs. personale in scopuri secundare care sunt incompatibile cu scopurile principale pentru care datele dvs. personale sunt colectate initial, fara consimtamantul dumneavoastra prealabil, fara sa existe un interes legitim in acest sens, si fara un temei juridic.

Va informam ca nu colectam si prelucram date care sunt incompatible cu scopul enuntat.

Sfatulparintilor.ro  nu solicita si nu prelucreaza date cu caracter personal din categoriile speciale, ci doar date non-sensibile necesare si relevante pentru procesul de trimitere a newsletterelor, procesul de emitere a facturilor, conform legii, precum si procesul de livrare a produselor/premiilor/contractelor.

 

Dezvaluim datele dvs. personale?

Tratam datele dumneavoastra cu deosebita grija si in principiu nu le dezvaluim decat atunci cand ne acordati in mod expres permisiunea.

Pentru a putea atinge scopurile descrise mai sus, putem totusi sa dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal furnizorilor de produse si servicii angajati de noi pentru interactiunea cu dumneavoastra.

1. Datele dvs. (numele, adresa si numarul de telefon) vor fi livrate catre sponsorul concursurilor la care sunteti desemnat castigator, precum si firmei de curierat, serviciilor postale pentru trimiterea produselor achizitionate de pe site si firmei de contabilitate ce prelucreaza si inregistreaza facturile fiscale emise pentru achizitionarea de catre dumneavoastra a produselor respective.

2. Datele dvs. (nume, adresa de mail), pot fi procesate de terti cu care avem o relatie contractuala in scopuri care servesc interesului nostru comun legitim: furnizorul de servicii de transmitere e-mail MailChimp.

3. In afara acestor terti nu livram datele dvs. personale altor terti.

In toate cazurile descrise mai sus dezvaluirea datelor dumneavoastra cu caracter personal este realizata in baza unui contract incheiat cu destinatarii datelor, prin care acestia se obliga sa utilizeze datele exclusiv in scopul in care le-au fost incredintate, sa respecte obligatia de confidentialitate si de asigurare a securitatii datelor, precum si sa respecte toate prevederile legislatiei in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

De asemenea, putem dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal unor autoritati publice, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate de acestea.

 

Cat timp pastram datele dvs. personale?

Datele dvs. raman in baza de date pana la solicitarea expresa de stergere a lor.

Stergem datele dumneavoastra la momentul la care ne solicitati acest lucru, cu exceptia datelor a caror furnizare si prelucrare este impusa de o reglementare legala, pe care le stergem in termenul prevazut de lege pentru aceasta (datele de facturare in 5 ani).

Ulterior unele date cu caracter personal ar putea fi pastrate pentru mai mult timp, in scopul arhivarii, conform legislatiei in vigoare.

 

Ce drepturi aveti si cum le puteti exercita?

Va respectam drepturile care privesc protectia datelor dumneavoastra personale. Intrarea in vigoare a GDPR va asigura urmatoarele drepturi pe care le puteti exercita in mod gratuit:

  1. Sa fiti informat/a, o data pe an, daca Sfatulparintilor.ro va prelucreaza sau nu datele personale si care sunt acestea;
  2. Sa solicitati corectarea datelor transmise, in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete;
  3. Sa va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra, pentru motive intemeiate si legitime ce tin de situatia dumneavoastra particulara. In cazul prelucrarilor in scop de marketing direct, va puteti opune oricand in mod gratuit si fara justificare;
  4. Sa solicitati stergerea datelor dumneavoastra, cu exceptia situatiilor in care legea interzice stergerea.

Puteti exercita drepturile mentionate mai sus prin transmiterea unui e-mail la adresa office@sfatulparintilor.ro . Pentru protejarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si a intereselor dumneavoastra, va putem solicita informatii suplimentare in scopul identificarii dumneavoastra.

 

Securitatea informatiilor

Atunci cand prelucram datele dumneavoastra, utilizam masuri tehnice si organizationale care sa asigure confidentialitatea, disponibilitatea si corectitudinea datelor dumneavoastra.

Insa, niciun sistem de securitate a informatiilor nu este infailibil. De aceea lucram in mod continuu pentru a asigura pastrarea masurilor noastre de securitate la cel mai inalt nivel si ne angajam sa va informam la timp in cazul oricaror incidente de securitate ce ar putea sa prezinte un risc semnificativ pentru drepturile dumneavoastra.

Daca aveti nevoie de asistenta pentru actualizarea, corectarea sau stergerea informatiilor personale sau daca nu mai doriti serviciile noastre, puteti trimite oricand o solicitare in acest sens la adresa de e-mail: mailto:office@sfatulparintilor.ro.

De asemenea, puteti folosi link-ul de dezabonare inclus in fiecare mail pe care il primiti din partea Sfatulparintilor.ro si Problemesex.ro.

 

Modificari ale politicii de protectie a datelor cu caracter personal

Sfatulparintilor.ro isi rezerva dreptul de a modifica Politica de protectie a datelor cu caracter personal in orice moment si pentru orice motiv. Daca exista modificari semnificative acestea se vor reflecta in timp util in versiunea actualizata a acestui document.

Puteti reveni periodic la politica de protectie a datelor cu caracter personal pentru a fi informat privind cea mai noua versiune a acestui document.

 

Informatii suplimentare

Pentru orice detalii, intrebari, clarificari, cu privire la informatiile dvs. personale, asteptam solicitarile dvs. la adresa de e-mail mailto:office@sfatulparintilor.ro

 

Data ultimei revizuiri:  24 mai 2018

Meniu