Shop

Şapte plante de interior care purifică aerul în mod natural

17 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - plante de interior

Plantele la ghiveci sunt folosite pentru înfrumuseţarea casei de secole întregi, dar ştiaţi că ele sunt şi filtre foarte puternice de purificare a aerului din jurul nostru? Studiile au arătat că anumite specii de plante ne pot scăpa de până la  89% din compuşii organici volatili, periculoşi, precum formaldehidele şi xylenul.
Aşa că, în loc să cumpăraţi sisteme scumpe de filtrare a aerului, mai bine folosiţi plante. Dacă cineva din casa voastră are alergii, fumează sau doar vrea să respire un aer mai proaspăt, alegeţi plantele următoare:

 

1. Orhideele Dendrobium şi Phaeleonopsis

Orhideele au o reputaţie proastă ca fiind greu de îngijit, însă acest lucru este complet neadevărat. Orhideelor le place, de fapt, să fie neglijate şi cei mai mulţi oameni ajung să le ucidă cu prea multă îngrijire – prea multă apă şi prea multă lumină. În afară de faptul că sunt uşor de îngrijit, orhideele absorb xylenul din aer, un poluant găsit în mulţi adezivi şi în vopseluri, aşa că sunt cadouri minunate pentru cineva care tocmai s-a mutat sau şi-a renovat casa. În plus, faţă de multe alte planete, orhideele respiră şi elimină oxigen pe timpul nopţii, fiind perfecte pentru dormitor.

 

Citeşte restul articolului, pe www.rtv.net

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. ananaghi spune:

    interesant,nu stiam asta,dar e mai greu ca nu avem momentan incalzire in toata casa…

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu