Există cu adevărat venit pasiv? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Există cu adevărat venit pasiv?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Există cu adevărat venit pasiv?

Ce este şi ce NU este venit pasiv

Unul din conceptele cele mai “fierbinţi” ale perioadei pe care o traversăm – şi totodată foarte controversat – este cel de venit pasiv.  Însăşi existenţa acestei noţiuni de “venit pasiv” este de multe ori pusă la îndoială…

Ca să nu mai vorbim de toate confuziile, neînţelegerile, greşelile de interpretare sau de principiu produse în încercarea de a înţelege ce este şi cum funcţionează cu adevărat acest venit pasiv.

Celebrul Luca Dezmir, blogger, investitor, speaker, antreprenor şi autor de succes, proprietarul site-ului: www.milionarulmioritic.com, scrie un excelent articol despre acest subiect, reuşind astfel să clarifice cele mai importante aspecte legate de conceptul de venit pasiv:

 

“Mesajul meu catre cei care spun ca nu exista venituri pasive

Am intalnit, e drept, voci destul de rare, care spun ca NU EXISTA venit pasiv.  Punct.  Acest articol este destinat atat lor cat si celor care cred ca veniturile pasive “nu functioneaza”.

 

Cateva definitii

In primul rand trebuie sa definim ce inseamna venit activ.

Venitul activ este acel venit care inceteaza in momentul in care te-ai oprit din munca.

Cu alte cuvinte, este un venit obtinut ca urmare a vanzarii timpului tau si abilitatilor tale, fie catre un angajator, fie direct catre un client. Aceste doua modalitati de a face bani sunt specifice cadranelor de “Angajat” si de “Liber profesionist”, prezente in partea stanga a Cadranului Banilor, imaginat de Robert  Kiyosaki si prezentat in cartea cu acelasi nume.

Cand ajungem la venit pasiv, incepe busculada. Venitul pasiv este ruda cu venitul rezidual. Cele doua cuvinte dau nastere unui teren de lupta pentru specialistii in finante personale, care incearca sa delimiteze cele doua notiuni si sa le separe, folosind ca “unitate de masura” timpul acordat fiecarui tip de venit, pentru ca acesta sa functioneze.

Conform definitiei, venitul rezidual necesita o anumita durata de timp (mult redusa fata de venitul activ) pentru ca sursa de venit sa produca bani.

Venit pasiv este venitul care nu necesita niciun efort pentru ca acea sursa sa produca bani.

Ambele tipuri de venit au necesitat, in trecut, un anumit efort, consistent ca valoare, pentru a fi constituite.

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

 

In fiecare marti, joi si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

 

Data articol: 03/07/2015