5 capcane pentru prosperitatea ta: iată cum să le eviți - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 capcane pentru prosperitatea ta: iată cum să le eviți

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 5 capcane pentru prosperitatea ta: iată cum să le eviți
2017.09.18-5-capcane-prosperitatea-ta
Nimeni nu ştie ce poate să aducă ziua de mâine.  Deci este posibil ca unele din deciziile pe care le iei astăzi să aibă urmări pozitive iar altele nu.  Cu toţii am facut la un moment dat greseli cu banii noştri şi am căzut în diferite capcane.Dacă ne întoarcem la momentul respectiv, ne dăm seama că existaseră unele indicii că lucrurile s-ar putea să nu meargă prea bine, dar noi le-am ignorat.

Aşa că data viitoare când vei avea de luat o decizie legată de banii tăi, gândeşte-te dacă nu cumva eşti pe cale să faci o greşeală şi să cazi într-una din marile capcane ale finanțelor personale.

 

 

Iată în continuare 5 mari capcane pe care trebuie să le eviţi pentru a avea un viitor mai prosper:

 

1. Te laşi influenţat de cineva care nu se pricepe. 

De multe ori oamenii nu iau decizii greşite doar „de capul lor”.  Ei se lasă influenţaţi de cineva apropiat: soţ/soţie, părinte, prieten sau coleg.  Se poate întămpla să ceri o părere şi să primeşti un sfat total greşit.  Sau să primeşti acest sfat pur si simplu, fară să fi întrebat nimic.  Este una din marile capcane, în care poţi să cazi chiar fără să-ţi dai seama.

Doar pentru faptul că cineva apropiat face o anumită investiţie nu înseamnă neapărat că este o decizie bună.  Sau, mai mult, nu înseamnă că şi tu ar trebui să faci exact acelaşi lucru.  Sigur, nu înseamnă nici că sfaturile celor din jurul tău sunt total greşite doar pentru faptul că ei nu sunt specialişti în finanţe.  Dar este important să te gândeşti cine este cel care îţi spune ce să faci cu banii tăi şi ce încredere poţi avea în părerea lui.

De exemplu, dacă fratele tău îţi cere nişte bani cu împrumut pentru a-şi deschide un restaurant gândeşte-te: are vreo experienţă în industria alimentară sau măcar în afaceri?  Sau este vorba despre fratele plin de bune intenţii, la care ţii enorm dar care nu ştie nici să gătească şi nici să-şi plătească la timp facturile?

 

 

 

2. Nu te informezi. 

Dacă nu iei în considerare şi ce se poate întâmpla dacă lucrurile NU vor merge aşa cum crezi tu, atunci eşti pe cale să cazi într-una din marile capcane.

Oamenii ar avea mult de câştigat dacă şi-ar îmbunătăţi educaţia financiară.  Un studiu realizat în SUA în 2014 arată că 41% dintre cei intervievaţi cred că nota corectă pentru cunoştinţele lor despre finanţele personale este maxim nota 7.  Mai mult, 69% dintre americanii cu vârstele între 18-34 ani nu au făcut niciodată vreun curs sau seminar despre managementul banilor.  La noi în ţară probabil că lucrurile stau şi mai rău.

Cu alte cuvinte, mulţi oameni au deficienţe majore în ceea ce priveşte cunoştinţele despre bani şi despre felul în care aceştia „funcţionează”.  „Unii petrec mai mult timp căutând un grătar nou decât informându-se despre ce tip de credit ipotecar ar trebui să facă pentru locuinţa pe care vor să o cumpere” spune Randy Kurtz, managerul unei firme de consiliere financiară din Chicago.

 

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: 21/09/2017