Nimic nu pare sa il sperie pe om mai mult decât boala şi îmbătrânirea. În ultima vreme, societatea este obsedată de alimentaţie sănătoasă, mişcare regulată, produse care să ajute la îndepărtarea ridurilor, la mărirea speranţei de viaţă. Pe seama acestor nelinişti au apărut şi o mulţime de mituri care mai de care mai ingenioase în ceea ce priveşte bătrâneţea.
Sunt oare acestea adevărate sau degeaba ne împotrivim că nu vom câştiga niciodată bătălia împotriva timpului? Rămâne de văzut…
Mitul 1. Să slăbeşti este din ce în ce mai greu pe măsură ce îmbătrâneşti
Este adevărat că pe măsură ce avansăm în vârstă metabolismul suferă unele schimbări, însă nu poţi să dai vina în totalitate pe el. Mai ales dacă nu ţi-ai schimbat dieta şi mănânci la fel de multe grăsimi şi calorii ca în tinereţe. Alimentaţia bogată în sare va contribui, de asemenea, la retenţia apei. Şi anumite medicamente luate de persoanele în vârstă contribuie la acumularea în greutate.
Mitul 2. Utilizarea excesivă a produselor cosmetice duce la căderea părului
Căderea părului nu prea are legătură cu utilizarea produselor cosmetice pentru întreţinerea lui. Foliculii sunt responsabili cu pierderea podoabei capilare, iar dacă produsele cosmetice nu pătrund adânc în piele nu interferează deloc cu creşterea părului. Totuşi, nu trebuie să exagerezi şi foloseşti cantităţi mici de cosmetice atunci când le aplici pe păr.
Mitul 3. Exerciţiile fizice de intensitate mică sunt recomandate persoanelor peste 50 de ani
Deşi orice fel de activitate fizică este mai bună, indiferent de vârstă, decât statul în faţa televizorului, înaintarea în vârstă nu înseamnă oprirea din activitatea fizică. Mulţi oameni sunt induşi în eroare din cauza faptului că le este teamă ca exerciţiile fizice de intensitate mare să nu îi rănească. Totuşi, lipsa activităţii este mult periculoasă pentru sănătate decât exerciţiile fizice intense.
Te mai poate interesa si: Alimentatia zilnica te imbatraneste? Ce sa mananci si ce sa NU mananci
Mitul 4. Suplimentele alimentare încetinesc îmbătrânirea
Deşi sunt marketizate ca un izvor de tinereţe fără bătrâneţe, nici un studiu ştiinţific n-a demonstrat clar că suplimentele alimentare încetinesc îmbătrânirea. Mai mult, studii independente consideră că utilizarea în exces şi pe termen lung a unor astfel de produse nu este deloc sănătoasă. Pentru a vă asigura necesarul de nutrienţi şi vitamine, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este o idee mult mai bună decât îndoparea cu suplimente.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?