Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani - Pagina 2 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani

inghetata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
  1. Inghetata

inghetata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Nicio alta inghetata din lume nu se compara cu gustul original al inghetatei italiene.

Pentru o prepara ai nevoie de:

– 250 ml lapte integral

– 250 ml frisca (33-35%)

– 4 galbenusuri

– 150 g zahar

– o pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie.

 

Mod de preparare

Amesteca laptele, smantana si jumatate din cantitatea de zahar intr-o tigaie antiaderenta. Pune la foc mic si lasa-l pana face bule mici, amestecand ocazional. Nu da in clocot. Ia amestecul de pe foc si adauga vanilia. Separa galbenusurile si bate-le cu restul de zahar. Apoi adauga ouale in crema de lapte si bate in continuare 1-2 minute. Pune intregul amestec la foc mic, amestecand incontinuu.

Cu un termometru, masoara temperatura mixturii, ar trebui sa fie in jur de 85 de grade Celsius. Textura amestecului este potrivita daca acopera spatele unei linguri. Toarna amestecul in boluri reci si adanci. Tine bolul in gheata pentru a se raci mai repede, apoi cand este suficient de rece toarna in aparatul de inghetata, urmand instructiunile acestuia. Dupa aproximativ 20-30 de minute, scoate din aparat si da la congelator pentru alte 30 de minute.

 

 

  1. Risotto

Risotto - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Dupa spaghetti, risotto este considerat cel mai cunoscut preparat italian.

Pentru a-l prepara ai nevoie de:

– 1 kilogram de piept de pui

– 1 radacina de telina

– 2 cepe

– 1 morcov

– 100 g unt

– 200 g vin alb sec

– 200 g orez

– 50 g parmezan

– sare, piper, dupa gust.

 

Mod de preparare

Taie pieptul de pui, insa nu arunca oasele. Acesta, impreuna cu telina intreaga, un morcov si o ceapa se pun intr-o cratita. Se adauga 1,5 litri de apa, sare si piper. Fierbe la foc mic timp de jumatate de ora. Strecoara supa si intr-o alta cratita pune la fiert 500 ml. Topeste 65 g de unt intr-o tigaie, adauga o ceapa tocata si pieptul taiat. Caleste 10 minute, amestecand ocazional, pana cand puiul devine auriu. Adauga vinul, sarea, si piperul, fierbe 12-15 minute pana scade lichidul. Adauga orezul si tine la foc 2 minute, amestecand continuu, pana cand orezul este translucent. Pune supa cat sa acopere orezul si amesteca continuu, pana cand se evapora si supa. Adauga din nou supa, amestecand continuu, si repeta procedeul pana cand risotto este gata. Cand risotto este inca fierbinte, adauga restul de unt si parmezan ras. Acopera si asteapta 5-7 minute. Apoi e gata!

 

 

  1. Lasagna

lasagna - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Un preparat traditional realizat din straturi de foi si diverse umpluturi, asezonat cu sos béchamel.

Pentru a-l gati ai nevoie de:

– 400 g carne tocata de vita

– 40 g ceapa

– 100 g morcovi

– 40 g telina

– 50 g pasta de tomate

– 400 ml apa

– 40 g faina de grau

– 40 g unt

– 750 ml lapte (3,2%)

– pudra de nucsoara

– 4 tulpini de busuioc proaspat

– nucsoara, sare

– ulei de masline

– 80 g parmesan

– foi de lasagna

 

Mod de preparare

Se prepara sosul Bolognese. Amesteca pasta de tomate cu apa fierbinte. Taie ceapa, morcovii si telina. Legumele si carnea tocata se pun intr-o tigaie, se adauga sosul de tomate, sare si piper, lasa sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute. La final adauga busuioc tocat, cu 2-3 minute inainte sa fie gata.

 

Se prepara sosul Bechamel. Torna lapte intr-o cratita si fierbe pana este aproape de clocot. Laptele trebuie sa fie fierbinte. Intr-o alta cratita, topeste unt, adauga faina si lasa pe foc 2-3 minute. Gradat toarna laptele si mesteca in continuu ca sa nu se faca cocoloase. Adauga sare si nucsoara si lasa la fiert amestecand in continuu pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Trece branza prin razatoare. Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-o tava toarna sos Béchamel cat sa acoperi fundul, apoi sos Bolognese. Alterneaza straturile de foi de lasagna cu carnea pana se termina, apoi toarna sosurile deasupra, presara branza rasa. Da la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. Inchide cuptorul, acopera tava cu o folie si mai lasa inca 10 minute.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 10/03/2017