Shop
Ultimele 100 de articole

Leacuri cu caise și piersici

29 iulie 2017, , Vizualizări: ...

Vara, ne delectăm cu caise și piersici. Dar poate puțini știu că au și efecte terapeutice. Află de la dr. farmacist Ovidiu Bojor cum să le folosești pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Caisele proaspete conțin cantități apreciabile de potasiu, calciu, fier, magneziu și vitamina A. Mai au vitamina B1, B2, B3 și C. 100 g de caise proaspete au doar circa 50 kilocalorii, dar 100 de g de caise uscate au peste 300 kcal. Piersicile proaspete sunt o sursă importantă de potasiu, calciu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2 și B3. Oferă și o cantitate mică de vitamina C.

Piersicile facilitează digestia

Piersicile facilitează digestia, pentru că ușurează la maximum travaliul musculaturii aparatului digestiv. De aceea, persoanele în vârstă, cu digestie dificilă sau predispuse la boli ar trebui să le consume. Piersicile stimulează secrețiile glandelor digestive. Sunt recomandate mai ales celor care suferă de pietre la rinichi, gută sau reumatism pentru efectul lor diuretic. Le poți consuma proaspete sau fierte. Sub formă de compot, sunt mai bine tolerate așa de stomac. Dar ar fi mai bine să nu adăugi zahăr. Poți pune miere, atunci când îl consumi. Este mai sănătos așa.

Combate anemia cu caise

”Caisele sunt recomandate mai ales pentru că sunt niște fructe foarte nutritive, cu un aport mare de vitamine și sunt ușor digerabile. Sunt recomandate persoanelor cu o digestie dificilă, convalescenților și anemicilor.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu