Shop
Ultimele 100 de articole

Diete sănătoase. Cum să transformi postul într-una dintre cele mai eficiente diete. Pierzi câte 5 kilograme la fiecare 10 zile!

20 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
alimente dieta post - sfatulparintilor.ro - foter_com

Pentru cei care își doresc să respecte principiile alimetare impuse de postul Paștelui, în a cărui perioadă ne aflăm, și care vor totodată să scape de kilogramele în plus, există alternative – diete sanatoase – la fel de eficiente precum dietele bine-cunoscute.

Una dintre ele este această dietă de post care, urmată întocmai, te poate elibera de stresul a 5 kilograme în plus, în decurs de 10 zile.

Acest regim alimentar pune accent pe fructe și legume, în special pe legumele verzi, de sezon, care au foarte puţine calorii, au un gust puternic şi fresh în acelaşi timp şi sunt bogate în antioxidanţi, care protejează sistemul imunitar. Însă, pentru că proteinele lipsesc în mare parte, dieta nu trebuie ţinută mai mult de 10 zile, pentru a nu pierde foarte multă energie și pentru a preîntâmpina dezechilibrele.

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul într-un mod eficient, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pe parcursul acestei diete:

1 Bea cât mai multe lichide: ceaiuri, sucuri naturale de fructe şi legume, apă minerală. Sucurile naturale conţin substanţe care pot fi uşor asimilate de organism, nu îngreunează activitatea aparatului digestiv, detoxifică şi stimulează metabolismul. O cantitate suficientă de lichide în corp ajută la arderea grăsimilor.
2. Renunță la obiceiurile nesănătoase: ţigările, alcoolul, dulciurile şi cafeaua. Înlocuieşte zahărul cu zaharina şi, în loc de dulciuri, consumă fructe variate.
3. Ține cont de dorinţele corpului tău. Dacă eşti prea obosit(ă), dormi. Dacă simţi nevoia de mişcare, ieşi la o plimbare. Acordă-ţi timp pentru relaxare, căci stresul poate împiedica organismul să lupte cu kilogramele în plus.

Dieta constă în trei mese fixe pe zi și două gustări. Prima gustare este constituită din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras. Ultima masă se ia cu 3 ore înainte de ora de culcare, pentru a lăsa timp suficient digestiei. La micul dejun se va bea o cafea neagră sau un ceai verde, neîndulcit. Nu folosiți alte condimente în afară de sare (cantități moderate) și piper.

 

Ziua 1

Mic-dejun: salată de pătrunjel cu 2 roșii + o lipie de graham
Gustare: o portocală
Prânz: sote de mazăre + un șnițel de soia (fiert)
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cină: o salată: roșie, ceapă, salată verde și 50g de ciuperci la cutie
Citește mai departe planul de dietă. Află tot ce vrei să știi despre cum poți transforma postul într-una dintre cele mai eficiente diete sanatoase.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu