Curiozitati de prin lume adunate. Tu stii ce simbolizeaza coroana Statuii Libertatii? - Sfatulparintilor.ro
Shop

Curiozitati de prin lume adunate. Tu stii ce simbolizeaza coroana Statuii Libertatii?

27 iulie 2017, , Vizualizări: ...
statuia libertatii

Unele lucruri le folosim zi de zi si nu ne gandim prea mult la detaliile legate de ele. Insa unele dintre ele sunt idei geniale si au in spate povesti fascinante.

 

Iata 6 curiozitati de prin lume adunate.

 

  1. Cine a ucis Popa de inima rosie?

popa de inima rosie

Popa de inima rosie din cartile de joc standard din Franta este ilustrat destul de ciudat. Este singurul Popa fara mustata si, mai mult, pare sa-si strapunga capul cu o sabie. Sunt o multime de povesti cu privire la aceasta carte:

  • la origini, Popa de inima rosie era inarmat cu un topor, insa de-a lungul secolelor, cand s-a trecut la multiplicarea seturilor de carti, securea a disparut si a devenit sabie.
  • o alta ipoteza este aceea ca Popa de inima rosie din pachetul de carti este Regele Carol al VI-lea al Frantei cunoscut pentru tulburarile sale mintale.
  • altii considera ca Popa de inima rosie il reprezinta pe Ajax din mitologia greaca, in timp ce Dama de inima rosie este Elena din Troia. Ajax din Salamina a curtat-o pe Elena, dar pentru ca a fost refuzat, s-a sinucis cu sabia.

 

 

 

  1. Uniforma militara a Regatului Unit

insemne militare

Monedele britanice de 1, 2, 5, 10, 20 si 50 penny ilustreaza portiuni din uniforma militara a Regatului Unit, iar cand sunt puse impreuna formeaza insemnele militare in intregime.

 

 

  1. Simbolul de pe recipientele de produse cosmetice

Toate produsele cosmetice au un simbol care indica perioada de timp in care acestea pot fi utilizate dupa ce s-a desigilat recipientul. Simbolul are o cifra urmata de litera M (month – luni – n.r.)

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu