liola56, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 5 din 5
Ultimele

liola56

Reguli

Tot din Povestiri crestine am intalnit cateva reguli sa fii fericit:   Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit: 1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism. 2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile. 3) Simplifica-ti viata si fa-o mai

30 decembrie 2010

Aperitiv deosebit !

BRAD APERITIV  cu globuri din ketchup
Iti trebuie:
600 g faina
2 oua
2 linguri cu unt
1 cana cu lapte(sau apa)
1 lingurita rasa cu sare
20 g drojdie
    si
carnati, cabanos

29 decembrie 2010

Nuga cu alune de padure

INGREDIENTE:
1cana cu zahar tos
150 g miere de albine
1 pahar cu apa
2 albusuri
400 g alune de padure
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare

29 decembrie 2010

Cozonaci cu nuca

ALUAT:
1 kg faina
2 cuburi drojdie
300 g zahar
4 galbenusuri
400 ml lapte
100 g unt
100 g ulei
1esenta de rom
1 esenta de vanilie
 

29 decembrie 2010

Covrigei cu branza si chimen

Ingrediente:

500g faina,
250 g margarina
250 g telemea de oaie,
100 g cas de vaci
2 galbenusuri
10 g drojdie

  si
 

29 decembrie 2010

Paine impletita

Ingrediente:

500 g faina, 20 g  drojdie,1 cana cu lapte (sau apa calduta),1 ou, jumatate lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei sau unt topit.  1ou pentru uns

Preparare: facem pentru inceput plamadeala din drojdie, zahar si o mana de faina; lasam la crescut apoi amestecam cu celelalte ingrediente, punand la sfasit si uleiul , treptat . Lasam la crescut, modelam si asezam painea modelata in tava de copt. Dupa ce a crescut se unge cu ou si dam la copt. Se poate modela in 3, 4, 5, 6 fitile dupa preferinta (eu am modelat painile in 4, 5, 6, fitile (rulouri)

29 decembrie 2010

Snitele de pui

Ingrediente:

1 piept de pui, 3 oua,1 cana faina ,o ceasca lapte, piper, sare, boia iute, oregano, busuioc,

ulei pentru prajit,susan(facultativ)

Preparare:

1. Se spala pieptul de pui, se usuca cu servetele de bucatarie.Portionam si condimentam.

2. Pregatim compozitia din 3 oua batute cu putina sare ,diluam cu lapte si adaugam faina

29 decembrie 2010

Salata de boeuf

INGREDIENTE:

500 g carne de vita (sau 1 piept de pasare)

4 cartofi

4-5 morcovi

1 telina,radacina

2 radacini de patrunjel

1 ceasca cu mazare

4-5 castraveti la otet

29 decembrie 2010

Cozonaci de sarbatori

INGREDIENTE FOLOSITE:
1kg faiana alba de calitate(trei nule-OOO)
3 oua intregi+2 galbenusuri
un ou pentru uns deasupra
o cana zahar-300g
300ml lapte dulce+o ceasca iaurt
un pachet cu unt +3 linguri ulei (sau untura)
2 cuburi de drojdie
vanile, coaja de lamaie, de portocala
 

29 decembrie 2010

CALTABOSI

La mine la tara  nu insemnau nimic sarbatorile  de iarna, daca nu aveam caltabosi pe masa!Ii facea tatal meu (Dumnezeu s-l odihneasca) si erau tare buni!Noi femeile frecam cu sare sau cu malai matele groase(pe cele subtiri le pastram pentru carnati) si le puneam  apoi in apa rece cu sare, cimbru si ceapa taiata in bucati mari.

 

In apropierea SFANTULUI CRACIUN aduceam

29 decembrie 2010

SALATA cu carne de pasare si legume

Avem nevoie de 1 piept de pasare, 4 cartofi, 4 castraveti acri, 3 morcovi, 4 linguri porumb din conserve,1 telina mica, 1 radacina patrunjel, sare, piper.

Maioneza:1 galbenus crud, 2 galbenusuri fierte, 1 cana cu ulei,1 lingura mustar, 1praf de sare

Pentru decor: maioneza, gogosari la otet, albus de ou , masline, castraveti.

PREPARARE: fierbem carnea, apoi in aceeasi zeama fierbem si legumele;lasam sa se raceasca si sa se intareasca, apoi le tocam cubulete.Amestecam cu maioneza(oprim un sfert pentru decor), potrivim de gust cu sare si piper

29 decembrie 2010

Cornulete delicioase!

INGREDIENTE:

1 cana untura

1/2 cana bors

1 bucatica drojdie (cat o maslina)

1 praf de sare

1 lingura zahar

3 cani cu faina

29 decembrie 2010

Fagure

INGREDIENTE:
6 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
24 linguri cu faina
1 lingurita amoniac
 1 praf de sare

UMPLUTURA:

29 decembrie 2010

Salata cu carne de pasare si legume

INGREDIENTE: avem nevoie de 1 piept de pasare, 4 cartofi, 4 castraveti acri, 3 morcovi, 4 linguri porumb din conserve,1 telina mica, 1 radacina patrunjel, sare, piper.

Maioneza:1 galbenus crud, 2 galbenusuri fierte, 1 cana cu ulei,1 lingura mustar, 1praf de sare

Pentru decor: maioneza, gogosari la otet, albusul de la ou, masline , castraveti.

10 decembrie 2010