Cum îngrijești corect pielea bebelușului - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Cum îngrijești corect pielea bebelușului

01 ianuarie 2017, , Vizualizări: ...

Cum îngrijești corect pielea bebelușului? Este o întrebare importantă pentru majoritatea mamelor. Căci pielea bebeluşului reprezintă un scut unic şi esenţial care oferă celui mic protecţie faţă de factorii externi, îi reglează temperatura internă şi îl ajută să exploreze lumea prin atingere.

Din cauza sensibilităţii crescute, mulţi nou-născuţi sunt predispuşi la apariţia unor iritaţii ale pielii în primele câteva luni de viaţă. Acestea pot fi tratate cu uşurinţă atunci când sunt depistate din timp. În comparaţie cu pielea adultului, pielea bebeluşului este cu aproximativ 30% mai subţire. Poate pierde umiditatea mai repede, este mai predispusă la dezvoltarea de iritaţii. Absoarbe apa într-un ritm mai rapid şi în acelaşi timp o poate pierde mai repede. Prin urmare, pielea sa are nevoie de îngrijire specială în primele luni de viaţă.

De ce e important cum îngrijești corect pielea bebelușului

Îmbăierea se află printre primele evenimente importante cu care se confruntă pielea bebeluşului. Astfel că părinţii trebuie să acorde o importanţă deosebită acestui ritual şi să asigure condiţiile optime. Spălarea trebuie făcută cu produse blânde, cu pH neutru, adecvate pielii fragile şi sensibile a acestuia. Iar temperatura apei ar ar trebui să fie menţinută între 36-38 grade Celsius, apropiată celei normale a corpului.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu