Doua galbenusuri de ou contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar. Aceasta este ipoteza sustinuta de cercetatorii de la Universitatea din Alberta (Canada), citata de MedDaily. In urma analizelor efectuate pe galbenus, ei au tras concluzia ca acesta contine doi aminoacizi cu proprietati antioxidante deosebite. Altfel spus, doua galbenusuri contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar mediu si echivalentul a 25 de grame de afine. Ele sunt benefice astfel in prevenirea unor probleme de sanatate precum cancerul sau bolile cardiovasculare.
4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator
Efectul lor terapeutic este insa diminuat la jumatate in cazul in care sunt fierte sau prajite si chiar mai mult in cazul prepararii la microunde.
In cadrul aceluiasi studiu, oamenii de stiinta au identificat si mecanismul de actiune al proteinelor din ou. Acestea sunt transformate sub influenta enzimelor din stomac si intestinul subtire si favorizeaza producerea de substante chimice care pot duce la scaderea tensiunii arteriale.
Cercetatorii canadieni vor continua studiul pentru a identifica intreaga gama de antioxidanti pe care o contine un ou.
Imagine de Aline Ponce de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?