Metode contraceptive. Este un lucru normal sa devii fidela unui doctor foarte bun sau unui stilist priceput. Dar cand vine vorba despre metode contraceptive, nu este cea mai buna idee sa pastrezi aceeasi formula de-a lungul timpului. Metoda contraceptiva trebuie sa fie cea mai potrivita stilului tau de viata, sanatatii si valorilor tale.
Cu cat te simti mai confortabil cu metode contraceptive alese cu atat mai probabil este sa o folosesti consecvent, reducand riscul unei sarcini nedorite.
Metode contraceptive cand nu ai un partener sexual stabil
In aceasta situatie, cea mai buna metoda contraceptiva este prezervativul si, pentru siguranta, inca o metoda de rezerva. Indiferent de varsta, prezervativul este obligatoriu pentru a te proteja de bolile cu transmitere sexuala. Pentru ca prezervativul poate implica anumite accidente si are o rata de esec, este precaut sa mai apelezi la o metoda. Contraceptivele hormonale sunt eficiente si, in plus, ajuta la reglarea ciclului menstrual, reduc simptomele premenstruale si chiar reduc riscul de anumite tipuri de cancer. Daca iti doresti sa eviti tratamentul hormonal, poti sa apelezi la un sterilet sau diafragma.
Metode contraceptive pentru o viata sexuala foarte activa
In acest caz este foarte potrivita o metoda de bariera. Diafragma de exemplu este cea mai usoara optiune pentru protectia sporadica. Steriletul si metodele hormonale sunt de asemenea potrivite daca iti doresti protectia continua. Trebuie sa intelegi ca nu trebuie sa intrerupi des metodele hormonale pentru a nu creste riscul cheagurilor de sange.
Metode contraceptive daca iti doresti ca in urmatorul an sa ramai gravida
In aceasta situatie iti doresti o metoda care este usor reversibila si nu intarzie cu mult revenirea ovulatiei. Prezervativul este varianta evidenta, dar si pastilele anticonceptionale pot fi potrivite. Majoritatea femeilor ovuleaza la 2-3 cicluri dupa intreruperea metodei hormonale.
Citeste continuarea: 1 2