7 alternative sanatoase la chipsurile de cartofi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 alternative sanatoase la chipsurile de cartofi

alternative sanatoase la chipsurile de cartofi - sfatulparintilorlor.ro - pixabay_com - cassava-285040_1920

4. Chipsuri de mango

Fructele de mango sunt bogate in vitamina C si sunt mai mult decat delicioase. Iata cum se prepara chipsurile. Preincalziti cuptorul la 100 grade Celsius, taiati mango in felii subtiri, apoi asezati-le in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptor 45 de minute, apoi se intorc si se mai tin 30 de minute.

5. Chipsuri de morcovi

Taiati morcovii pe lung, in felii subtiri, apoi asezati feliile pe tava de cuptor in care ati pus hartie de copt. Coaceti la foc mic, pana cand feliile de morcov se usuca. Aveti grija ca feliile sa nu fie suprapuse sau lipite intre ele. Se vor usca mai usor daca sunt rasfirate. Trebuie verificate cat mai des, ca sa nu se arda. Puteti adauga si arome: boia, piper, chilli.

Te mai poate interesa si: 10 motive sa mananci mai multi morcovi

6. Chipsuri de zucchini

Zucchini sunt o specie de dovlecei, bogata in vitamina B. Chipsurile se realizeaza foarte usor. Taiati zucchini felii cat mai subtiri, presarati-le cu piper, sare si ulei de masline, apoi asezati-le pe tava de cuptor in care ati pus hartie de copt.

O alta reteta se face cu albus de ou si pesmet. Scufundati feliile de zucchini in albus de ou, dati-le prin pesmet si piper negru, apoi coaceti-le cate 10 minute pe fiecare parte.

7. Chipsuri de mere

Chipsurile de mere sunt delicioase. Ele ajuta la reducerea colesterolului si a riscului de diabet sau chiar cancer pancreatic. In plus, sporesc imunitatea. Iata cum se prepara. Incalziti cuptorul la 100 grade Celsius. Umpleti un castron cu apa rece in care adaugati zeama de de la o jumatate de lamaie. Taiati merele in felii cat mai subtiri si scufundati-le in castronul cu apa rece si lamaie ca sa nu oxideze. Asezati apoi feliile de mar pe hartie de copt intr-o tava. Presarati zahar si scortisoara. Dati-le la cuptor pentru o ora si jumatate – doua ore. Dupa ce se racesc complet vor deveni crocante.

Te mai poate interesa: 6 beneficii ale merelor pentru sanatate

Imagine de falco de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/03/2021