Dietă sănătoasă? Se hrănesc pe nas pentru a slăbi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dietă sănătoasă? Se hrănesc pe nas pentru a slăbi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Dietă sănătoasă? Se hrănesc pe nas pentru a slăbi

Există la noi o vorbă: „Baba suferă la frumuseţe” şi cine nu-şi doreşte dieta sănătoasă şi miraculoasă care să te ajute să scapi de kilogramele în plus, peste noapte. Ei bine, această dietă (ne)sănătoasă a fost găsită în SUA. Specialistulul în nutriţie Oliver di Pietro a inventat o dietă (ne)sănătoasă minune care promite că vei pierde până la 10 kilograme în numai 10 zile. Pare tentant, însă orice pe lumea aceasta are un preţ. În cazul de faţă preţul este prezenţa unui tub în nas prin care să te hrăneşti.

 

Diete sănătoase: Beneficiile diete K-E

În general oamenilor le plac scurtăturile, nimeni nu se gândeşte, spre exemplu, la faptul că acumularea acelor kilograme s-a făcut în timp, iar inversarea procesului ar fi de preferat să dureze la fel de mult. Tocmai pentru că vor rezultate rapide, multe persoane sunt gata să-şi asume riscuri, unele dintre acestea punându-le chiar sănătatea în pericol. Acum să vorbim pe larg despre noua minune în materie de slăbit: dieta K-E care presupune introducerea unui tub în nas prin care vei fi hrănit. Timp de 10 zile, cât durează procesul vei fi hrănit doar cu ajutorul acelui tub care se află conectat la un aparat care te alimentează. Soluţia care îţi ajunge în stomac este un amestec de proteine, grăsimi şi apă din care lipsesc cu desăvârşire carbohidraţii. Valoarea nutritivă a soluţiei este de fix 800 de calorii. Datorită acestui proces, grăsimea este arsă, în schimb muşchii şi apa rămân neatinşi. Pentru atingerea rezultatelor dorite, în cele 10 zile persoane respectivă n-ar trebuie să mănânce nimic altceva în afara soluţiei speciale.

 

 

Fă-i o surpriză copilului tău de 1 IUNIE! Deschide zilnic Newsletterul Sfatulparintilor.ro, alege articolul preferat, intră pe site, iar la începutul săptămânii viitoare vei primi AUTOMAT Planşe de colorat cu personaje DISNEY.

 

 

Ce se întâmplă însă în cazul în care foame nu-ţi dă pace? Răspunsul este oferit chiar de inventator: „După câteva ore foamea şi apetitul vor dispărea, iar pacienţilor nu le va fi foame în cele 10 zile. Aceasta este frumuseţea dietei”. Însă dacă stăm puţin şi analizăm, foamea şi apetitul sunt părţi normale ale vieţii unei persoane sănătoase. Specialistulul în nutriţie Oliver di Pietro nu pare preocupat de aceste întrebări, el fiind mulţumit de rezultatul final al dietei K-E: cele 10 kilograme pierdute în doar 10 zile. După cele 10 zile di Pietro recomandă o dietă săracă în carbohidraţi pentru a nu pune kilogramele la loc. Până acum dieta a făcut ravagii în rândurile mireselor care vor cu disperare să mai piardă câteva kilograme înainte de ziua cea mare.

 

 

Diete sănătoase: Efectele secundare ale diete K-E

Însă există şi oameni care sunt îngrijoraţi de efectele dietei K-E. Potrivit nutriţionistului Suzy Weems, de la Baylor University, hrănitul pe nas poate cauza probleme de sănătate pe termen lung: „Poate cauza infecţii şi iritaţii. Este ilogic să vrei să treci prin aşa ceva când cele mai multe dintre mirese au timp suficient pentru a slăbi sănătos. Soluţia este să ai o dietă echilibrată combinată cu mişcare”. Chiar şi Oliver di Pietro este conştient de faptul că dieta propusă de el are şi efecte secundare precum respiraţie urât mirositoare şi constipaţie, din cauza deficitului de fibre din alimentaţie.

 

Jessica Schnaider o tânără care a urmat dieta pentru a scăpa de câteva kilograme înainte de nuntă a declarat că s-a simţit foarte obosită în cele 10 zile cât a durat procesul: „Din punct de vedere emoţional a fost foarte dificil să nu mănânc. Şi a trebuit să inventez tot felul de scuze atunci când oamenii mă întrebau dacă eram bolnavă. Am fost atât de obosită încât nu putea să fac plimbarea de 30 de minute pe care o făceam de obicei”.

 

Dieta nu este deloc ieftină costă 1500 de dolari şi se poate urma doar la clinica din Florida a nutriţionistului Oliver di Pietro. Tu ai da banii aceştia pentru a slăbi şi să-ţi pui şi sănătatea în pericol?

 

Mai multe diete sănătoase găsiţi aici.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 10/05/2012