Turmericul este folosit inca din negura timpului pentru tratarea mai multor afectiuni – de la boli de ficat, la depresii si la pecingine.
Mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie neaparat si costisitoare daca stii unde sa te uiti si cum sa o gasesti cand te duci la cumparaturi in supermarketuri.
Chiar daca suntem in octombrie si numai la iarna nu ne sta gandul, ar fi bine sa incepem deja pregatirea corpului pentru vremea rea. Iata cateva vitamine si minerale esentiale organismului, pentru ca raceala sa nu ne prinda cu garda jos.
Termenul de detoxifiere este din ce în ce mai des întâlnit în ultimii ani pentru că ne ajută să eliminăm din organism toxinele și să ne păstrăm sănătatea la un nivel optim.
Faimosul alchimist Paracelsus a spus odata, „Otrava se gaseste in orice si niciun lucru nu este fara otrava. Dozajul face difereta dintre otrava si remediu”.
Ouale de prepelita sunt adevarate medicamente pentru noi si nu de putine ori s-a vorbit despre puterea lor de a vindeca numeroase boli.
Iata 5 alimente-minune ale toamnei pe care le mananci rar sau deloc.
Desi nu toata lumea tolereaza foarte bine legumele in stare cruda, acestea, printre care si salata verde, sunt foarte benefice pentru sanatatea ta.
Stim ca laptele a intrat in randul alimentelor controversate. Unii spun despre lapte ca este bun pentru sanatate, altii spun ca, dimpotriva, este nociv.
Sanatatea este cel mai de pret dar pe care il avem. Si cum intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci, va prezentam o lista de analize pe care orice femeie trebuie sa le faca regulat, chiar daca este sanatoasa.
O alimentatie sanatoasa este tot ce ai nevoie pentru imbunatatirea sistemului imunitar in prag de iarna. Iata care sunt cele mai bune 6 alimente care iti intaresc sistemul imunitar.
Micul dejun este recomandat de cei mai mulţi dintre nutriţionişti, fiind masa cea mai importantă din zi.
Sfecla este plina de nutrienti importanti precum vitamine B, fier, mangan, cupru, magneziu si potasiu ceea ce este o adevarata mina de aur pentru imbunatatirea sanatatii.
Când este vorba despre alimentaţia sănătoasă există multe mituri. Unele dintre ele au apărut din lipsa de informaţii, iar alte mituri despre alimentaţia sănătoasă au fost lansate de către unii producători. Iată 5 mituri despre alimentaţia sănătoasă demontate de către specialiştii în nutriţie.
Dacă te confrunţi des cu dureri de cap de vină pot fi mai mulţi factori.
Taratele de psyllium au fibre solubile care trec prin sistemul digestiv fara sa fie complet descompuse si absorbite.
Numarul bolnavilor de diabet s-a dublat la nivel mondial din 1980, ajungand la aproape 350 de milioane de persoane, potrivit unor date prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Din cauza complicatiilor sale, diabetul este principala cauza a orbirii, a amputatiilor si a insuficientei renale. Statisticile OMS nu sunt deloc optimiste. Reprezentantii organizatiei estimeaza ca, pana in anul 2030, numarul deceselor cauzate de diabet se va dubla.
Inima este unul dintre cele mai importante organe umane insa, in mod surprinzator, oamenii nu prea au grija de ea deranjand-o cu stresul si alimentatia nesanatoasa.
Cu totii probabil ca stiti cate ceva despre portocale sau denumite de specialisti Citrus sinensis, acestea sunt o resursa puternica pentru mentinerea sanatatii organismului, datorita faptului ca sunt bogate in vitamina C (100 gr portocale contin circa 75% vitamina C), un antioxidant care are rolul de a creste imunitatea organismului.
Cacaoa a fost folosita drept medicament inca din urma cu doua mii de ani, de pe vremea civilizatiilor azteca si mayasa, cand, sub forma de ciocolata lichida, era considerata hrana zeilor.