Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă
Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă

Când e caniculă, multă lume poate avea probleme cu inima. Este foarte important să ne îngrijim, chiar dacă nu ne ştim bolnavi de inimă, mai ales când se depăşeşte indicele de confort termic. Ştim cu toţii că organismul nu mai funcţionează ca un ceas elveţian când mercurul urcă nebuneşte în termometre, iar o alimentaţie sănătoasă poate preveni necazurile. Iată o listă de alimente care fac bine sănătaţii inimi tale. Tu le consumi?

Verdeţurile proaspete pentru o inimă sănătoasă

Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin foarte mulţi antioxidanţi. Înlocuieşte sarea din alimentaţie cu aceste ierburi proaspete şi vei constata ca inima ta iese în câştig. În plus, dacă renunţi la grăsimile nesănătoase şi consumi mai multe nuci sau fructe de pădure, vei reduce riscurile apariţiei unor boli cardiovasculare sau a diabetului, scade tensiunea arterială, se reduce colesterolul.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

O inimă sănătoasă are nevoie şi de fasole neagră

Fasolea neagră conţine nutrieţi şi antioxidanţi care reduc tensiunea arterială şi fibre care ajută la ţinerea sub control al colesterolului şi a glicemiei. Dacă obişnuieşti să găteşti fasole neagră din conserve, ideal este să le speli cu multă apă pentru a reduce nivelul de sodiu din conservă.

Antioxidanţii din vinul roşu ajută inima

Consumul moderat de vin roşu poate ajuta inima să se menţină în formă. Resveratrolul şi catehina sunt doi antioxidanţi care protejează pereţii arterelor. De asemenea, consumul moderat de alcoolul duce la creşterea HDL, colesterolul bun. Consum moderat înseamnă nu mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei şi două pahare pe zi pentru bărbaţi. Atenţie: NU combina alcoolul cu alte medicamente, în special cu aspirina. Prea mult alcool dăunează grav sănătăţii, atât a inimii, cât şi a întregului organism.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/07/2023