Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si nutritionistii recomanda sa nu sari niciodata peste el. Daca esti in pana de idei ce sa mai mananci la micul dejun, iata cateva idei din jurul lumii, impartasite de Huffingotonpost.com.
Fibre, vitamine si antioxidanti din castravete proaspat, rosii si ulei de masline, branza proaspata de oaie si oua fierte. Asa arata un mic dejun sanatos in Turcia.
Hafragrautur este denumirea traditionala a unui terci de ovaz, facut cu apa sau cu lapte, peste la care islandezi adauga fructe, nuci sau seminte. Ovazul este o sursa bogata de fibre solubile, care reduc colesterolul, regleaza glicemia si imbunatatesc digestia.
Lysi este un ulei de cod, care asigura aportul de omega-3 (EPA si DHA), esentiale pentru dezvoltarea celulara. Uleiul este bogat si in vitamina D, nutrient care lipseste in tarile nordice.
Scazut in calorii, micul dejun japonez contine supa miso (o supa din diverse legume – soia, orez brun sau orz fermentat), legume proaspete sau murate, alge, tofu, salata si peste crud. Japonezii isi asigura astfel aportul de omega-3 din alge si peste, fibrele din legumele proaspete sau murate, proteinele din peste si tofu.
Nasi Lemak este denumirea unui fel de mancare traditional care contine orez preparat la aburi si peste prajit, condimentat cu sambal (un sos pe baza de ardei iute).
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2
Cuvinte cheie: energie, idei de mic dejun din jurul lumii, mic dejun, mic dejun sanatos