Glicemia este reprezentată de cantitatea de glucoză din sânge. Pentru o viaţă sănătoasă avem nevoie de un echilibru alimentar. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt aceste alimente care ajută la diminuarea glicemiei.
Cine are de făcut o prezentare sau are de dat un examen ar trebui să stea departe de băuturile acidulate bogate în fructoză. Un studiu realizat de USLA arată că persoanele care consumă cel puţin şase săptămâni astfel de produse riscă „să se prostească”.
Taxa pe fast-food va fi luată din nou în discuţie, a anunţat ministrul Sănătăţii. Vasile Cepoi a declarat că vor fi studiate modelele de taxare din ţările unde există o astfel de taxa, înainte ca ea să fie aplicată şi în România.
Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos întreaga viaţă.
Medicii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume pentru o viaţă sănătoasă. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a declarat, pentru RTV.NET, cum şi când este bine să mâncăm aceste alimente în aşa fel încât să nu ne afecteze într-un mod negativ organismul.
În fiecare zi primim noi informaţii despre alimentele antioxidante şi puterea lor de a menţine şi îmbunătăţi starea de sănătate. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că prea mult dintr-un lucru bun ar putea să fie dăunător sănătăţii.
Francezii sunt renumiţi pentru specialităţile culinare, iar printre ele s-ar număra şi brânza din lapte matern. Ei s-au gândit, se pare, la grija permanentă a oamenilor pentru o alimentaţie sănătoasă, aşa încât brânza din lapte matern a fost pentru ei soluţia tuturor problemelor.
Aţi avut vreodată curiozitatea să vă interesaţi cine sunt cei care produc alimentele pe care le cumpăraţi?
Specialiştii spun că alimentele care stau prea mult în frigider ar putea duce la intoxicaţii alimentare şi, în unele cazuri, la probleme de sănătate serioase.
Cu toţii ştim că „verdele” nu trebuie să lipsească din farfurie într-o zi normală, însă sunt importante toate celelalte culori. Vrei să ai un corp frumos şi armonios datorită dietei zilnice? Adaugă culori în farfurie pentru a evita problemele de sănătate şi cele legate de aspectul fizic.
Cu toţii ştim care sunt pericolele atunci când consumăm multă sare, grăsimi şi mulţi carbohidraţi, însă oamenii de ştiinţă avertizează şi asupra pericolului consumului exagerat de zaharuri.
Oare există oamenii care să reziste unei bucăţi de ciocolată? Cum ai putea oare să rezişti gustului divin al micuţelor tablete de ciocolată învelită în staniol? În orice caz, ciocolatierii îşi dau din plin silinţa întru fericirea papilelor noastre gustative. Ba chiar mai mult, meşterii au devenit adevăraţi artizani ai ciocolatei transformând-o în minuni senzuale şi vizuale.
Nutriţionistul Virgil Stroescu a atras atenţia, la România TV, asupra pericolului pe care îl prezintă pentru organism carnea roşie, indiferent de modul de preparare, dar şi cartofii prăjiţi. Oricât ar fi de gustoase.
Chiar dacă renunţaţi să consumaţi pâine albă, multe alte alimente care conţin carbohidraţi procesaţi îşi găsesc drumul spre dieta dumneavoastră. Unele dintre acestea conţin mai mulţi carbohidraţi decât întreaga doză zilnică recomandată.
Shaorma şi mâncarea de tip fast – food s-ar putea scumpi de luna viitoare. Începând din luna mai, prețul cărnii din burgeri, cârnați sau alte mâncăruri din carne procesată va crește în urma unei decizii a Comisiei Europene de a interzice o anumită tehnică de obținere a resturilor de carne de pe oasele animalelor.
Pentru o mai bună funcţionare a creierului avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi bogată în nutrienţi.
Alimentatia sanatoasa zi de zi devine o urgenta in zilele noastre incarcate de stres si multe responsabilitati. Corpul nostru functioneaza pe baza de combustibil natural, adica alimentatia si apa bauta. Nu ii dai combustibilul corect, nu iti va functiona
A venit primavara si odata cu ea se schimba si stilul nostru de viata. Nutriţionista Cori Grămescu a prezentat la România TV câteva alimente si combinatii de alimente care ne ajută să facem mai usoara trecerea de la frig la cald şi de la mâncăruri grase la alimente uşoare şi sănătoase. Nutritionista sustine că o punte de trecere între perioada rece şi cea caldă o poate reprezenta postul Paştelui.
Există anumite alimente care nu trebuie păstrate la frigider, întrucât li se modifică gustul, şi nu în bine. Cel mai simplu este să luaţi exemplul supermarketurilor: dacă magazinele nu păstrează anumite fructe şi legume la frigider, nici noi nu ar trebui să facem asta.
Un somn odihnitor ne ajută să fim sănătoşi, să avem energie şi bună dispoziţie. Înainte de a merge la culcare, putem consuma câteva alimente care ajută digestia, pentru a avea un somn liniştit.