Top 5 trenduri în materie de ciocolată în 2012 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 5 trenduri în materie de ciocolată în 2012

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Top 5 trenduri în materie de ciocolată în 2012
sfatulparinitlor.ro - trenduri in ciocolata pentru 2012

Oare există oamenii care să reziste unei bucăţi de ciocolată? Cum ai putea oare să rezişti gustului divin al micuţelor tablete de ciocolată învelită în staniol? În orice caz, ciocolatierii îşi dau din plin silinţa întru fericirea papilelor noastre gustative. Ba chiar mai mult, meşterii au devenit adevăraţi artizani ai ciocolatei transformând-o în minuni senzuale şi vizuale.

 

Iată care sunt top 5 trenduri în materie de ciocolată pentru anul 2012.

 

 

Ciocolată neagră combinată cu superfructe

Ciocolata neagră s-a dovedit a fi ea însăşi sănătoasă. Antioxidanţii din conţinutul său scad tensiunea arterială, scad colesterolul şi ajută sistemul cardiovascular să funcţioneze corespunzător. Şi pentru a o face şi mai atractivă pentru consumatorii de produse sănătoase, ciocolata neagră a fost combinată cu superfructe care, de asemenea, conţin mulţi antioxidanţi.

 

 

Ciocolata artizanală

Aceste ciocolate sunt adevărate opere de artă. Comori făcute în casă. Şi nu, nu este ciocolata ieftină, întâlnită la fiecare colţ de stradă. Cacaoa este selectată în funcţie de aromă şi textură. Aici primează calitatea asupra cantităţii. Ciocolata este decorată cu mâna sau este umplută cu ingrediente de calitate. Unele sortimente arată atât de bine încât îţi pare rău să muşti din ele.

 

 

Ciocolata care acoperă fructele tropicale

Căpşunele nu sunt singurele fructe care merg mână în mână cu o ciocolată de calitate. Aceste sortimente te duc cu gândul la insulele exotice. Sunt dulci şi pline de savoare. Printre fructele acoperite de ciocolată se numără: nuca de cocos, portocale, fructul pasiunii şi guava. Poţi să auzi oceanul când muşti din ele. Poţi să auzi briza pădurii tropicale.

 

 

Ciocolata sărată

Sarea de mare a devenit peste tot în lume un ingredient special. Tocmai de aceea nu putea lipsi din ciocolata de calitate. Sarea de mare provenită din absolut toate colţurile pământului a fost utilizată în ciocolată. Sarea roză arată absolut fantastic pe ciocolata albă. Savoarea este unică şi satisface nevoile de dulce şi sărat în acelaşi timp.

 

 

Ciocolata picantă

Ciocolata este combinată cu diferite soiuri de ardei iute. După ce ai adumelcat aroma şi ai mestecat de câteva ori, iuţeala este ultima pe care o simţi. Vei deschide ochii mari de uimire. Poate că n-ar fi rău să ai şi un pahar de lapte langă tine.

 

 

Într-o perioadă de recesiune economică, precum cea actuală, tot mai mulţi oameni cumpără ciocolată de calitate. Unii cred că aşa poţi avea un sentiment de bine la costuri minime. În plus, ciocolata este plină de antioxidanţi aşa că ai un motiv suficient de bun pentru a achiziţiona ciocolată de calitate. Chiar merită extra costul pentru a încerca aceste minuni senzuale şi vizuale.

 

Data articol: 10/04/2012