Urmatoarele alimente au puteri nemaipomenite si sunt foarte sanatoase. Iti intaresc sistemul imunitar, tin diabetul si cancerul la distanta, iti protejeaza pielea, te ajuta sa dai jos kilogramele in plus si sa ai o silueta de invidiat. Daca deja le consumi des, este foarte bine. Daca nu, este momentul sa introduci aceste alimente in dieta ta si sa te umpli de energie si sanatate.
Din cauza etichetelor care nu dau cele mai clare informatii referitoare la produsul pe care il descriu, este greu in zilele noastre sa mai stii cat de sanatos si potrivit este sa consumi ceea ce pui in cosul de cumparaturi. Ca orice om care tine la propria sanatate, esti si tu, in mod sigur, interesat sa cumperi si sa consumi cele mai sanatoase alimente.
Cea mai mare concentratie de antioxidanti pe care o intalnim in natura se afla in kiwi. Aceasta calitate plaseaza fructul minune pe locul intai in topul alimentelor capabile sa ii ajute pe oameni sa tina departe maladii precum Alzheimerul, Parkinsonul si chiar cancerul.
Gastrita este afecţiunea mucoasei gastrice reprezentată de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice. Cel mai frecvent, aceasta se manifestă printr-o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, ce alimente trebuie să evite cu desăvârşire persoanele care suferă de gastrită.
Fiecare lucru pe care il traim sau il mancam are si parti bune, si parti rele. Noi n-avem de facut decat sa le punem intr-o balanta, sa adunam plusurile si minusurile si sa hotaram ce varianta alegem. Iata 9 exemple de alimente care pe de-o parte fac rau, dar pe de alta sunt totusi necesare vietii.
O latură importantă a calităţii alimentelor este reprezentată de autenticitatea acestora. În ultimul timp tot mai multe produse alimentare sunt contrafăcute pentru a se obţine astfel venituri ilicite. Laptele şi produsele lactate se numără printre aceste alimente falsificate.
Schimbările de anotimp ne poate afecta starea de spirit. De aceea, o alimentaţie corespunzătoare ne poate ajuta să trecem pentru această perioadă. Este important să ne odihnim şi să consumăn fructe şi legume specifice acestei perioade care ne vor reda
Cu toţii cunoaştem povestea „Sarea-n bucate” şi nu ne putem imagine o mâncare fără sare, însă trebuie să ţinem cont că prezenţa ei în exces în organism poate conduse la probleme serioase de sănătate. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a explicat pentru RTV.NET de ce sarea este bună, însă nu în cantităţi ridicate.
Fructele reprezentative toamnei sunt strugurii. Aceştia conţin peste 70% apă, restul fiind zaharuri şi vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K şi săruri minerale. Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, strugurii sunt necesari pentru o sănătate de fier. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt beneficiile acestor fructe.
Pâinea albă nu este chiar atât de nocivă pe cât o descriu unii nutriţionişti, fiind o sursă importantă de vitamine şi minerale. Principalul în consumul pâinii albe este asocierea corectă cu alte alimente, susţine o echipă de experţi de la British Nutrition Foundation.
Pâinea albă nu este chiar atât de nocivă pe cât o descriu unii nutriţionişti, fiind o sursă importantă de vitamine şi minerale. Principalul în consumul pâinii albe este asocierea corectă cu alte alimente, susţine o echipă de experţi de la British Nutrition Foundation, potrivit The Daily Mail.
Bucătarii profesionişti ştiu că o parte a secretului unei mâncări delicioase este modul în care aceasta este prezentată. Aşa cum este important ca mâncarea să fie gătită şi asezonată corespunzător, important este să fie prezentată şi într-un mod apetisant pentru ochi.
O dietă bogată în vitamina C reduce efectele nocive ale aerului poluat asupra sistemului respirator al oamenilor, susţine o echipă de experţi canadieni, în urma unui studiu de mai mulţi ani pe un grup de pacienţi care au fost trataţi la spitale şi clinici din Londra.
Tot mai mulţi oameni sunt preocupaţi să aibă un stil de viaţă corect din care fac parte alimentaţia sănătoasă şi mişcarea fizică. Cu toate acestea mai puţini doritori ştiu cum să aleagă alimentele sănătoase, sunt mulţi producători care susţin că vând produse care au efecte benefice asupra sănătăţii, fără însă a aduce vreo dovadă în acest sens.
Stiai ca poti scapa de dureri de cap mancand cartofi? Sau de candidoza mancand usturoi? Iata de la expertii Prevention.com 16 alimente care sunt un remediu rapid, simplu si… placut la gust pentru diverse probleme de sanatate.
Alimentaţia sănătoasă a devenit un subiect important pentru omul modern. În acelaşi timp, nu doar alimentaţia sănătoasă trebuie să-i preocupe pe oameni ci şi cantitatea mâncărurilor consumate.
Cu toţii suntem interesaţi de alimentaţia sănătoasă, cu toţii vrem să ştim care sunt cele mai sănătoase alimente, cele mai bune fructe şi legume pentru sănătatea noastră. Nu e de mirare, atunci, că oamenii de ştiinţă au studiat ani de zile pentru a găsi răspunsuri la întrebările oamenilor legate de alimentaţia sănătoasă. Iar munca lor a fost răsplătită. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de cercetări alimentare Leatherhead din Marea Britanie au realizat cea mai sănătoasă masă din lume.
Te-ai gândit vreodată că numărul kilogramelor tale are legătură cu criza economică? Dacă n-ai făcut-o, te asigurăm că s-au gândit alţii pentru tine.
Percepţia asupra mâncării sănătoase din restaurante şi asupra comportamentului alimentar propriu este diferită în funcţie de sex, potrivit unui studiu Unilever Food Solutions.
Până în urmă cu trei ani, berea cu lămâie era aproape inexistentă pe piaţa noastră. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” s-a dublat faţă de anul trecut. Berile dulci conţin, în general, 1,9% alcool.