Shop
Ultimele 100 de articole

Care este mai sănătos: Untul sau margarina?

11 februarie 2013, , Vizualizări:
unt sau margarina? - RTV.net

Ultimele studii ale cercetătorilor din Statele Unite ale Americii au reuşit, în sfârşit, să rezolve o dilemă care dădea multora bătăi de cap.

 

Care produs este mai sănătos, untul sau margarina?

 

În timp ce unii specialişti au susţinut mereu că margarina este mai bună decât untul bogat în calorii, alţii au fost de părere că margarina este dăunătoare pentru organism. Reacţiile negative au luat naştere din cauză că margarina este obţinută în urma unor procedee artificiale, care au ca rezultat grăsimile trans. Chiar şi numai două grame de grăsimi trans pot fi dăunătoare inimii, de aceea, se recomandă ca aportul de grăsimi trans să fie cât mai scăzut cu putinţă.

 

Reluând un studiu făcut la sfârşitul anilor ’60 şi începutul anilor ’70, oamenii de ştiinţă au declarat câştigător untul, în defavoarea margarinei. Nu doar că margarina este mai bună decât untul, dar este şi foarte dăunatoare pentru organism, potrivit RTV.NET.

 

Pentru studiul lor, cercetătorii au avut în vedere mai mulţi bărbati de vârstă mijlocie din Australia, care au suferit un atac de cord. La jumătate dintre bărbaţi li s-a cerut să scoată din alimentaţie grăsimile animale şi să le înlocuiască cu ulei vegetal şi margarină. Bărbaţii din cealaltă jumătate au continuat să mănânce grăsime animală.

 

Află ce a scos la iveală studiu despre efectele untului şi ale margarinei pe RTV.NET.

 

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.