8 pozitii de somn si cum iti afecteaza acestea sanatatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 pozitii de somn si cum iti afecteaza acestea sanatatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 8 pozitii de somn si cum iti afecteaza acestea sanatatea
pozitii de somn - sfatulparinitlor.ro - pixabay_com - bed-1836316_1920
Credit foto: Imagine de Pexels de la Pixabay

In ce pozitie dormi cel mai des? Ti se poate parea lipsit de importanta, insa modul in care dormi poate avea un impact important asupra sanatatii tale.

1. Pozitia pe burta

Daca dormi pe burta, te vei bucura de o digestive mai buna. Cu toate acestea, iti va fi foarte greu sa respiri, vei face cute pe fata si te vei putea trezi cu dureri de gat. De asemenea, dormitul pe burta iti poate cauza dureri de spate, intrucat nu este sustinuta coloana vertebrala.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

2. Pozitia fetus

Poate fi foarte confortabil sa dormi in aceasta pozitie care iti va aminti de burta mamei. Totusi, ea iti restrictioneaza respiratia, favorizeaza sforaitul si poate afecta spatele si gatul. De asemenea, nu este indicata daca esti gravida.

Citeste si: Ce spune pozitia in care dormi despre relatia ta

3. Pozitia laterala, cu mainile pe langa corp

Cand dormi pe o parte, cu mainile pe langa tine, coloana vertebrala are cel mai bun suport si se reduc substantial durerile de spate si de gat, precum si apneea in somn. Totusi, aceasta pozitie contribuie la lasarea pielii fetei si a sanilor (in cazul femeilor), din cauza efectelor gravitatiei.

4. Pozitia pe o parte, cu mainile pe laterala

O varianta a pozitiei anterioare, cu diferenta ca mainile nu mai sunt pe langa corp si alaturi, pe laterala. Beneficiile sunt aceleasi ca cele de mai sus, insa pot aparea dureri de umeri cauzate de intreruperea circulatiei sangelui prin presarea nervilor.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/11/2022