Chipsurile de cartofi sunt delicioase, conveniente si ca pret, insa in niciun caz foarte sanatoase. Chipsurile de cartofi sunt bogate in calorii, dar si grasimi trans si sare. Mai ales cele cumparate.
Iata o lista de 7 alternative sanatoase la chipsurile de cartofi pe care le puteti pregati in casa.
1. Chipsuri de sflecla rosie
Bogata in antioxidanti, sfecla rosie este mult mai sanatoasa decat cartofii. Cum se prepara? Preincalziti cuptorul. Intre timp, taiati sfecla rondele cat mai subtiri, ungeti-le cu putin ulei de masline, apoi asezati-le in tava, pe hartie de copt. Aveti grija sa nu fie suprapuse. Coaceti chipsurile la 160 de grade Celsius, timp de 20-35 de minute, in functie de grosimea rondelelor. Controlati-le dupa 20 de minune si intoarceti-le de pe o parte pe alta daca e nevoie. Dupa ce le-ati scos din cuptor, lasati-le sa se raceasca si presarati cimbru proaspat.
Citeste si: Sfecla rosie: 10 motive sa o incluzi in dieta ta
2. Chipsuri de banana
Atunci cand va este pofta de ceva delicios si crocant optati pentru o portie de chipsuri de banana. Iata cum se pregatesc. Taiati 3-4 banane feliute subtiri, apoi scufundati-le in zeama a 1-2 lamai. Dupa 1-2 minute, scoateti rondelele pe un servet absorbant. Dupa ce s-au scurs, se asaza pe tava cuptorului, cu cartie de copt. Se coc doua ore, pana cand se deshidrateaza special.
Te mai poate interesa: Cand e cel mai bine sa mananci bananele? Numai asa le vei cumpara dupa ce vei citi
3. Chipsuri de vinete
Vinetele au o multime de vitamine si minerale si sunt o sursa bogata de fibre. Iata cum se prepara delicioasele chipsuri de vinete. Taiati vinetele in rondele subtiri, si asezati-le intr-un singur strat pe tava cuptorului, pe care ati pus o hartie de copt unsa cu putin ulei. Presarati deasupra sare grunjoasa. Sunt gata dupa 40 de minute, insa trebuie intoarse pe partea cealalta pret de 30 de minute. Cand le intorci, rondelele trebuie unse cu putin ulei. Este de preferat un ulei aromat.
Citeste continuarea: 1 2