Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual

Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual

Creeaza un spatiu de siguranta

Uneori, tot ce poti face este sa-i oferi un spatiu sigur unde sa se poata exprima. Cand oamenii simt ca sunt bineveniti si au incredere ca nu vor fi judecati in niciun fel, se deschid si spun ceea ce simt. Intr-un spatiu lipsit de judecata, au oportunitatea de a scapa de rusine, vinovatie si disperare. Cu cat o persoane elibereaza emotiile stranse, cu atat mai repede se trezeste. Pentru ca el/ea sa se simta in siguranta nu iti spune opiniile si nu incerca sa convingi pe nimeni de nimic. Poate din perspectiva omului trezit spiritual pierderea persoanei iubite poate parea doar energie care trece dintr-un regat la celalalt, insa daca vei incerca sa-i spui ersoane indurerare ca nu ar trebui sa fie suparata intrucat cel iubit este „doar energie” nu vei avea prea mult succes.

Un umar pe care sa planga?

Prietenul tau poate ca are nevoie numai de un umar pe care sa planga. Nu subestima importanta sa fii acel umar. Criza poate fi un purificator si poate scoate la suprafata tot felul de rani vechi care sunt gata sa fie eliberate. Uneori, doar un spatiu de siguranta unde sa plangi si sa te deschizi permite unei persoane sa abordezi noi idei si posibilitati.

Nu rata nici: 6 lucruri la care renunti atunci cand te trezesti spiritual

Niciun sfat nu este un sfat bun

Adevarul este ca oamenii nu au nevoie de sfaturi, ci de ghidare in a gasi propriile raspunsuri. Cand cineva doarme, din punct de vedere spiritual, cauta raspunsuri in exterior si urmeaza regulile, evitam sfaturile venite din familie, cultura, religie societate sau trendurile curente. Nu te trezesti urmand sfaturile sau instructiunile altora chiar daca sunt bine intentionati. Cand renunti sa mai cauti in exteriorul fiintei tale si te indrepti spre sinele inalt, doar asa incepi sa te trezesti. In loc sa oferi sfaturi unei persoane care incepe sa deschida ochii mai bine pune intrebari intuitive, care sa indrepte persoana respectiva in interiorul sau.

Gaseste intrebarile potrivite

Pana sa se treazeasca cele mai multe persoane se bazeaza pe anumite modele de gandire pentru a rezolva toate problemele cu care s-ar putea intalni. Iar asta intareste modelele negative din viata sa. Daca poti „oferi” intrebari care sa deschida noi perspective ori un punct de vedere diferit atunci oferi cel mai important dar pe care il poti face.

Oferirea intrebarilor potrivite furnizeaza harta pentru o comoara ascunsa. Cele mai bune intrebari sunt cele care inspira noi moduri de gandire. Intrebarile deschise pot deschide, la propriu, noi spatii pentru posibilitati ascunse sau necunoscute. Intrebarile care incep cu „Dar daca” sunt intrebari cheie care te pun pe ganduri:

„Dar daca ai avea o bagheta magica si ti-ai putea indeplini orice dorinta, care ar fi aceasta?”

„Ce s-ar intampla daca te-ai ierta cu totul?”

„Ce s-ar schimba daca ti-ai oferi iubire si bunatate?”

„Daca succesul ti-ar fi garantat ce ai face?”

Unele dintre cele mai bune intrebari sunt cele prin care poti arama orice obiectie care il impiedica pe amicul tau sa exploreze noi posibilitati. Sa spunem ca tocmai si-a pierdut slujba, de care nu era prea incantat totusi, iar obiectiile sale legate de gasirea unui nou si interesant loc de munca este teama de a nu castiga suficienti bani. Intrebarea ta ar putea fi:

„Daca ai avea tot ce iti doresti, iar banii nu ar constitui o problema ce job ai avea?”

Odata ce indepartezi obiectiile mintea este libera sa-si imagineze posibilitati fara constrangeri sau limitari. Secretul este sa inviti persoana sa exploreze noi idei in afara zonei de confort.

Identifica credintele limitative

Unul dintre lucrurile care ne tin adormiti este credinta legata de lipsa proprie de valoare, de neputinta. Nu te poti trezi daca crezi ca esti o victima. Adesea, provocarile haotice apar in viata noastra ca o dovada directa a ceea ce credem. Asta nu inseamna ca respectiva credinta este adevarata, ci manifestarea credintei demonstreaza, mai degraba, ca ai aceea credinta.

Cu alte cuvinte, credem credinta. Daca nu stii ca ai o credinta legata de lipsa de valoare, spre exemplu, aceea credinta ascunsa te impiedica sa te trezesti spiritual. Scopul vietii este sa demonstrezi credintele astfel incat sa le identifici pe cele care nu-ti sunt de folos, sa le elimini astfel incat sa ti se ridice valul de pe ochi.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 23/03/2021