Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual
Cum sa-i ajuti pe ceilalti sa se trezeasca spiritual

Este adevarat ca numarul persoanelor trezite spiritual este, inca, relativ mic insa asta nu ar trebuie sa te induca in eroare. Orice persoana se afla pe drumul trezirii spirituale.

Sa fii una dintre primele persoane care s-a trezit spiritual este o imensa onoare insa, in acelasi timp, inseamna o mare responsabilitate si o provocare importanta. Este greu sa te afli inconjurat de oameni care inca nu s-au trezit.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Este infricosator si, totodata, te simti singur.

Cu siguranta iti vei dori sa ii ajuti si pe ceilalti sa deschida ochii insa nu poti forta acest procesul. Cea mai buna abordare in ajutorarea altora este sa astepti cu rabdare momentul porivit. Poate ca vor trece luni sau chiar ani insa momentul respectiv isi va face intotdeauna aparitia. Uneori, se gaseste in mijlocul unei crize.

Crizele initiaza trezirea

S-ar putea sa fi observat ca multe dintre persoanele adormite spiritul traverseaza o criza acum. S-ar putea ca tu insuti sa te fi trezit in urma unei situatii neplacute. Pierderea partenerei, a job-ului, starii de sanatate etc – toate pot fi moalitati prin care Universul iti atrage atentia. Bineinteles, ca nu ai nevoie de o criza pentru a te trezi, pur si simplu intr-o zi s-ar ti se va ridica ceata de pe ochi. Daca acum este timpul tau de „trezire” insa te impotrivesti si nu iti asculti sinele interior o situatie de criza va aparea pentru a ti se atrage atentia si, astfel, sa te trezesti.

Multi oameni trec prin viata fiind pe pilot automat, insa cand o situatie neplacuta isi face aparitia, brusc, ceea ce functiona pana atunci nu le mai este de niciun folos. In timpul crizelor, oamenii trebuie sa renunte la ceea lucrurile de care nu mai au nevoie, de asemenea simt nevoia sa mearga in interiorul lor pentru a gasi noi raspunsuri. Modul in care o persoana raspunde la criza se bazeaza pe cele mai adanci credinte.

De asemenea, in asemenea momente, ei sunt impinsi sa-si examineze religia si credintele spirituale, iar asta poate inseamna ca resping o religie sau anumite practici ce nu le sunt de ajutor pe drumul trezirii. Pe masura ce te eliberezi de vechituri, faci loc pentru lucruri noi.

Te mai poate interesa si: 12 simptome ale trezirii spirituale. Punctul 10 te va uimi

Crizele sunt facute pentru a te deschide si a accepta posibilitati mai mari

Nu uita, totusi, ceea ce tie ti s-ar putea parea ceva obisnuit pentru altcineva ar putea parea o criza profunda. Pierderea unui animal de familie, descoperirea unui secret neplacut in familie, spre exemplu, pot fi suficiente pentru a genera haos emotional si oportunitatea de a se trezi.

Daca o persoana se afla intr-un moment critic poate fi „momentul oportun” pe care il cautai insa inainte de a te oferi sa ajuti sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii.

Cum poti ajuta o persoana treaza spiritual in timpul unei crize

Cere permisiunea

Nu sari sa ajuti pe cineva inainte sa intrebi daca vrea sa fie sprijinita. Cum te pot ajuta? Sau poate, vrei sa te ajut? De asemenea, identifica ce tip de ajutor are nevoie si respecta limitele impuse.

Sentimentul de parere de rau nu este de ajutor

Fii atent sa nu-ti para rau de prietenul tau sau de relatie. Cand iti pare rau pentru cineva de fapt il judeci pe el sau situatia in care se afla el si il percepi drept lipsit de putere. Nu-i poti face cuiva un serviciu daca ai impresia ca este neajutorat. In plus, atunci cand iti pare rau pentru cineva crezi ca „esti mai bun” decat el/ea si iti privesti de sus. Nu poti ajuta pe cineva cand te situezi pe o pozitie de superioritate.

Incearca compasiunea

Simpatia este doar o alta modalitate de a-ti parea rau pentru cineva. Empatia este un pas in face insa, de cele mai multe ori, atunci cand empatizezi cu cineva ii furi din energie, iar acest lucru nu-i este deloc de ajutor. Compasiunea, pe de alta parte, este dragostea neconditionata fara sa judeci persoana respectiva si fara sa-l seci energetic.

Urmareste si: Video 32 Sfatulparintilor.ro: 5 sfaturi pentru a ramane normali in calatoria de trezire spirituala

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 23/03/2021