Regimul vegan. Este bun sau nu pentru copii? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Regimul vegan. Este bun sau nu pentru copii?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Regimul vegan. Este bun sau nu pentru copii?
Regimul vegan pentru copii
Credit foto: Depositphotos.com

O carte destinată copiilor, apărută în Statele Unite – Vegan is Love (Veganismul înseamnă iubire) – a stârnit controverse peste Ocean. Cartea îi îndeamnă pe copii să adopte un regim vegan întrucât hrana animală de orice natură înseamnă, de fapt, uciderea respectivelor animale. “Să ucizi un animal nu este un act de curaj – ci de laşitate.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici!

Ceea ce ne trebuie astăzi sunt oamenii curajoşi care să protejeze animalele şi nu să le rănească”, scrie autoarea Ruby Roth, fostă profesoară de gimnaziu şi activistă pentru drepturile animalor. “Putem alege să trăim fără să ne folosim de animale pentru hrană, haine sau distracţie. Să ai un regim vegan este cel mai bine pentru sănătate, pentru animale, pentru Planetă, iar asta înseamnă Dragoste!”, este mesajul autoarei. “Vegan is Love” ţinteşte copiii de peste 6 ani pe care îi învaţă ce înseamnă cruzimea faţă de animale, care sunt consecinţele asupra mediului pe care îl are consumul de carne (poluarea emisă de fermele de animale).

sfatulparintilor.ro- Vegan is Love

Apariţia cărţii lui Ruby Roth vine pe fondul unor discuţii aprinse asupra cărţii celebrei actriţe Alicia Silverstone (The Kind Diet), care promovează acelaşi regim vegan pentru copii, dând exemple de preparate pe care ea le pregăteşte pentru Bear, băiatul său în vârstă de 2 ani, dar şi pe fondul decesului în Franţa al unui copil în vârstă de 11 luni, deces care a survenit în urma unor complicaţii cauzate de lipsa vitaminelor din organism. Părinţii copilului au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare.

De aceea, criticile n-au întârziat să apară.

Unii dintre cititori se plâng că sunt prea multe imagini cu scene de violenţă asupra animalelor, ceea ce i-ar putea afecta pe copii. Alţii în schimb sunt contrariaţi de faptul că se promovează excesiv regimul vegan în rândul unor copii prea mici şi foarte uşor de influenţat în alegerile ulterioare.

Regimul vegan este diferit de regimul vegetarian. Mai exact, adepţii regimului vegan exclud în totalitate produsele animale (inclusiv lactatele şi ouăle). Regimul vegan se bazează doar pe fructe, legume, cereale integrale, nuci, alune, seminţe.

Regimul vegan nu înseamnă neapărat că este ceva nesănătos, dar este el oare potrivit pentru copii? În special pentru copiii mici, ale căror nevoi sunt mult mai intense decât ale unui adult.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/07/2023