Musaca de cartofi: Cele mai bune retete de musaca pentru familia ta - Pagina 2 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Musaca de cartofi: Cele mai bune retete de musaca pentru familia ta

musaca de cartofi

Musaca de cartofi cu smantana: Reteta #5

Reteta de:

Musaca de cartofi cu smantana

Ingrediente Musaca de cartofi cu smantana

700 g carne de vita,
250 g carne de porc,
2 legături de verdeata (patrunjel, marar),
4 oua,
200 g ulei,
200 g ceapa,
2,5 kg cartofi,
sare si piper dupa gust,
400 g sos tomat,
500 g sos de smantana

Mod de preparare Musaca de cartofi cu smantana

Carnea si ceapa se trec prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade , se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat.

La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena.

Cartofii se prajesc in ulei sau se inabusa intr-o tava unsa cu grasime. Se aseaza un strat de cartofi si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne si restul de cartofi cu sosul de smintina.

Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute.

Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.

Pofta buna!

Musaca de cartofi de post, ca la manastire: Reteta #6

Musaca de post, ca la manastire

Ingrediente Musaca de cartofi de post, ca la manastire

7-8 cartofi mai mari,

3-4 morcovi mari,

2-3 cepe,

400 g ciuperci albe de cultură,

o linguriță de amidon,

sare, ulei pentru prăjit,

două roșii

o legătură mică de pătrunjel verde.

Mod de preparare Musaca de cartofi de post, ca la manastire

Cartofii se taie în rondele groase de jumătate de centimetru, se prăjesc în ulei, după care se scot pe un șervet absorbant și se lasă la scurs.

Morcovii, tăiați rondele, ceapa – tăiată fideluță și ciupercile, tăiate în felii mai mari se călesc la rândul lor, lăsându-le până scade zeama destul, iar la sfârșit se pune sare după gust și o linguriță de amidon pentru a lega compoziția.

Într-un vas termorezistent (de opreferat într-un vas de lut, pentru că prinde un gust mai bun) se pune un strat de cartofi, unul de umplutură și iarăși un strat de cartofi. Deasupra se așază frumos felii grpase de roșii și pătrunjel tocat mprunt (cine dorește poate stropi musacaua cu suc de roșii preparat în casă).

Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se servește caldă sau rece.

Pofta buna!

Musaca de cartofi cu carne de vita: Reteta #7

Reteta de:

Musaca

Ingrediente Musaca de cartofi cu carne de vita

– 1 kg carne tocata (vita + porc)
– 1,5-2 kg cartofi
– 1 kg ceapa alba
– 4 buc. morcovi
– 1 litru suc de rosii
– 6 buc. oua
– 500 ml ulei floarea soarelui
– 1 buc. lamaie
– 1 legatura patrunjel verde
– 1 lingura sare
– 1 lingura condimente carne tocata
– 1 varf piper

Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne de vita

Cartofii se curata si se taie in felii de 5 mm grosime, dupa care se rumenesc putin in tigaie. Apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa se taie marunt si se pune la calit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare. Cand acestea sunt calite adaugam sucul de rosii, putin patrunjel verde-tocat marunt, sare si piper. Cand sosul este gata se lasa sa se raceasca.

Carnea tocata se amesteca cu 2 oua (batute in prealabil), patrunjel tocat, sare, piper si condimente pentru carnea tocata.
Toate cantitatile mentinate mai sus ajung pentru 2 tavi (lungi – tip de facut paine).

In tava (in care am pus hartie de copt) asezam un rand de cartofi, un rand de carne, un rand de sos, apoi inca o tura (cartofi, carne, sos), iar deasupra terminam iar cu cartofi. Peste acestia adaugam 2 oua batute bine. Ornam cu felii de lamaie si patrunjel. La fel procedam si cu cea de-a doua tava. Tavilele le dam la cuptor in jur de o ora si 15 minute, la 180 grade (cuptor preincalzit).

Se poate servi calda sau rece in functie de preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

Musaca de cartofi cu piept de pui: Reteta #8

Reteta de:

Ingrediente Musaca de cartofi cu piept de pui


– 300g carne tocata din piept de pui
– 1 rosie
– 500g cartofi
– 1 buc dovlecel
– 2buc ceapa
– bulion
– 200g morcov
– sare
– 1/2 cescuta de ulei

Mod de preparare Musaca de cartofi cu piept de pui

Cartofii si morcovii se pun la fiert cca 10min. Separat, intr-o tigaie de teflon se calesc rand pe rand carnea, ceapa (2/3), dovlecelul si feliile de rosii. Ungem un vas yena cu o 1/2 de cescuta ulei peste care asezam un strat de cartofi apoi de ceapa, dovlecel, morcov, carnea si bulion. Punem si restul de cartofi apoi rosiile, ceapa ramasa (1/3) si restul de bulion. Se lasa la cuptor cca.1 ora. Se serveste cald.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 07/12/2023