Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase
Aluat clatite. Retete de clatite americane
Clatite americane cu frisca
Reteta de bktalina
Ingrediente Aluat clatite
3 oua
5 linguri zahar
300 g faina
1 praf de copt stins in otet
450 g iaurt
o lingurita unt
frisca, dulceata sau miere (pentru umplutura)
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena putin mai tatre ca la clatitele normale; se pun intr-o tigaie care nu lipeste, fara ulei si se coc pe ambele parti, dimensiunea unei clatite trebuie sa fie cam cat o farfuriuta de desert (vor iesi cam 18 clatite)
Dupa ce s-au racit se iau cate trei, se ung pe o parte cu dulceata, la mijloc se pune frisca si deasupra din nou putina dulceata.
Pofta buna!
Clatite americane cu sos de afine (reteta fara zahar)
Reteta de privatelaura
Ingrediente Aluat clatite
4 banane negre
1 cana lapte
1 cana suc de portocale
coaja rasa de portocale
2 cani mari faina
2 linguri miere de albine
1 cana afine congelate
Mod de preparare
Intr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele.
Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite.
Adaugam faina amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Ar trebui sa obtinem o compozitie groasa, ca o smantana grasa.
Pornim aragazul, pregatim tigaia si lasam sa se incinga. Cu ajutorul unui polonic, turnam din compozitie in tigaie si formam un disc nu foarte gros. Lasam sa se coaca pe o parte, apoi cu ajutorul unei palete speciale, intoarcem clatita. Lasam sa se coaca,apoi o tranferampe o farfurie. Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
Separat intr-o cana, punem afinele si le blenduim. Adaugam mierea si blenduim din nou.Obtinem astfel o varianta grozava fara zahar si proaspata chiar la celebra dulceata.
Sunt grozave si nu necesita multe ingrediente, ba chiar se pot face si de post, inlocuind laptele evident.
Pofta buna!
Clatite americane
Reteta de celina74
Ingrediente Aluat clatite
– 2 iaurturi mici ( sau un iaurt si putin lapte dulce)
– 1 lingura bicarbonat sau praf de copt
– 2 oua
– 2-3 linguri ulei
– 3 linguri zahar
– o ceasca faina
– esenta vanilie
Mod de preparare
Compozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa, n se mesteca prea mult. Se unge tigaia cu ulei si se pune din compozitie cu polonicul sau lingura, depinde cat de mari vreti sa fie foile. Se servesc cu dulceata, gem sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5 6
