Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase
Clatite pufoase
Reteta de RoxanaRoxana
Ingrediente Aluat clatite
125 grame de făină (1 pahar)
2 ouă
120 ml lapte (o jumătate de pahar)
120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
30 grame unt topit (2 linguri)
un praf de sare
putin ulei
Mod de preparare
Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată – la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat . Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
Continuaţi la fel cu celelalte clătite.
Le puteti umple cu orice tip de gem.
Pofta buna!
Clatite pufoase cu finetti
Reteta de liola56
Ingrediente Aluat clatite
3 oua, 1 cana lapte, 1 praf de sare, faina
Umplutura
crema finetti, nuci macinate
Mod de preparare
Se face un aluat obisnuit de clatite; se lasa in repaus 15 minute, apoi facem clatitele. Se umplu dupa dorinta, cu crema finetti si nuca macinata.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5 6
