Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase
Clatite pufoase cu dulceata de capsune: Reteta #3
Reteta de odiana
Ingrediente Aluat clatite
300 ml lapte,
doua lingurite de zahar,
doua oua,
100 g faina,
sare,
dulceata de capsune
Mod de preparare
Se amesteca intr-un vas ouale, zaharul, faina, se adauga putina sare, apoi se subtiaza cu lapte cat este nevoie, astfel incat sa se obtina o compozitie potrivit de subtire.
Se unge tigaia cu foarte putin ulei, se incinge si se toarna compozitia cu polonicul, atat cat sa acopere fundul vasului.
Daca compozitia iese prea groasa, se poate subtia cu putina apa minerala.
Clatitele se prajesc pe ambele parti, se umplu cu dulceata.
Pofta buna!
Clatite pufoase cu crema de mac: Reteta #4
Reteta de anila
Ingrediente Aluat clatite
CREMA
2 oua
550 ml lapte
50 g faina75 g mac
120 g zahar pudra cu vanilie
1 zahar vanilat
PENTRU CLATITE
– lapte, un ou, coaja de lamaie, o lingura de ulei.
Mod de preparare
Clatitele se fac dupa reteta fiecaruia si dupa preferinte.
Umplutura: Se amesteca ouale cu zahrul si vanilia. Se adauga macul si faina.
Se pune compozitia pe foc mic si se adauga treptat laptele. Se lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. La inceput crema va fimoala dar daca se lasa la racit se va ingrosa.
Clatitele se umplu cu acesta crema. Se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5 6
