Shop
Ultimele 100 de articole

Alimentaţie sănătoasă: 8 alimente care te fac fericit

03 decembrie 2016, , Vizualizări:
alimente-sanatoase-sfatulparintilor.ro-foter_com

Cu toţii avem schimbări de dispozitii, iar alimentaţia sănătoasă ne poate fi de folos. Cei mai mulţi dintre oameni în astfel de momente apelează la junk food, ceea ce nu doar că le înrăutăţeşte starea de sănătate, dar are şi efecte negative asupra stării lor de spirit. Însă ar trebui să ştii că o alimentaţie sănătoasă este şi un antidepresiv natural. Iat câteva alimente care întrunesc aceste calităţi:

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 1: Midiile

Midiile au un conţinut moderat spre bogat de vitamina B12, Seleniu, Iod, proteine şi Zinc şi scăzut în calorii şi grăsimi. Iodul ajută glanda tiroidă, care este responsabilă cu stările de spirit şi cu menţinerea greutăţii; de asemenea Seleniul şi Zincul ajută glanda tiroidă. Iar vitamina B12 întăreşte celulele creierului, ceea ce pe termen lung înseamnă un creier care funcţionează la capacitate maximă.

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 2: Ciocolata neagră

Da, ai citit bine. Ciocolata neagră îmbunătăţeşte fluxul sanguin către creier ceea ce înseamnă o creştere a puterii de concentrare, dar şi o îmbunătăţire a stării de spirit. Ciocolata neagră te ajută să te simţi plin de energie şi de viaţă. Însă nu exagera: pentru a simţi toate acestea beneficii nu este nevoie decât de o singură tabletă de ciocolată.

 

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 3: Sparanghelul

Sparanghelul conţine cantităţi mari de acid folic şi de triptofan. Un nivel scăzut de acid folic are o influenţă asupra depresiei, potrivit unor cercetări făcute pe acest subiect. În ceea ce priveşte triptofanul, acesta este folosit de către creier pentru a face serotonină, un neurotransmiţător cu are un rol important în apariţia depresiei şi a anxietăţii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.