Saptamana 2 de sarcina: Ovulatia si conceptia - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Saptamana 2 de sarcina: Ovulatia si conceptia

Sfatulparintilor » Sarcină » Sarcina pe săptămâni » Saptamana 2 de sarcina: Ovulatia si conceptia
saptamana 2 de sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-2277768
Credit foto: Imagine de Julia Fiedler de la Pixabay

In saptamana 2 de sarcina, inca nu esti insarcinata, dar ovulatia este aproape. Daca vrei sa ai un copil, atunci randurile de mai jos iti sunt de mare folos. Daca nu vrei un copil, este cazul sa te protejezi atunci cand faci sex.

Saptamana 2 de sarcina – Cum e copilul

Conceptia nu s-a produs inca, dar corpul tau se pregateste pentru o potentiala sarcina. Daca ovulul nu este fertilizat, el este absorbit in uter si eliminat prin menstruatie.

Medicii calculeaza „varsta” sarcinii cu doua saptamani inainte de conceptie. Ceea ce inseamna ca ai un bonus. Daca stii exact data conceptiei, iar medicul iti adauga aceste doua saptamani, nu te ingrijora. Amandoi aveti dreptate.

Saptamana 2 de sarcina – Cum e mama

Ultimul ciclu menstrual a trecut de mult si, in dorinta ta de a ramane insarcinata, se intampla sa vezi peste tot mame cu copii. Oriunde intorci capul, sunt mame cu copii. Cu putin noroc, anul viitor si tu vei fi o mamica mandra care-si plimba bebelusul prin parc. In curand vei fi la ovulatie, iar ovulul va astepta in tubul falopian un spermatozoid suficient de puternic ca sa-l cucereasca.

Daca intentionezi sa ramai gravida, daca nu ai facut deja asta, trebuie sa-ti gasesti un medic ginecolog care sa te indrume si sa te supravegheze pe toata perioada sarcinii, informeaza-te despre avantajele si dezavantajele fiecarui tip de natestere in parte.

Saptamana 2 de sarcina – Cum e tatal

Este posibil sa simti o usoara agitatie, dar trebuie sa o recunoastem, nimeni nu este cu adevarat pregatit pentru un bebelus. E in natura umana sa nu fi pregatit pentru ceva ce n-ai mai experimentat pana acum. Chiar si cand este vorba despre al doilea copil, lucrurile nu stau niciodata la fel.

Insa, incepi incet-incet sa te obisnuiesti cu ideea, se vor petrece anumite modificari in a intelege si a accepta ca urmeaza sa deveniti parinti, cu putin noroc. Nimeni nu stie ce sa faca atunci cand copilul plange in timpulnoptii, insa toate se invata.

VIDEO

Nota: Fiecare copil se dezvolta in ritmul lui, chiar si in burtica. Informatiile sunt prezentate cu titlu informativ. Pentru orice nelamurire cere sfatul medicului care iti urmareste sarcina.

Imagine de Julia Fiedler de la Pixabay

Sarcina pe saptamani

Data articol: 19/03/2024