Saptamana 1 de sarcina. Fertilizarea si implantarea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Saptamana 1 de sarcina. Fertilizarea si implantarea

Sfatulparintilor » Sarcină » Sarcina pe săptămâni » Saptamana 1 de sarcina. Fertilizarea si implantarea
saptamana 1 de sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - plant-3117525_1920
Credit foto: Imagine de Leopictures de la Pixabay

Chiar daca nu esti insarcinata, la propriu, considara-te ca esti in Saptamana 1 de sarcina. Confuza? Nu trebuie sa fii! Vei primi raspunsurile de care ai nevoie in randurile ce urmeaza.

Saptamana 1 de sarcina – Cum e copilul

Copilul este la doua saptamani distanta de conceptie, insa corpul tau se pregateste pentru el. Captuseala uterului se ingroasa, in anticiparea primirii ovulului fecundat. Nici nu iti dai seama ca ai ramas gravida. Cand ovolulul se implanteaza in uter, s-ar putea sa ai o sangerare usoara, care de multe ori este confundata cu o menstruatie.

Saptamana 1 de sarcina – Cum e mama

Nu uita, fiecare sarcina este diferita, rata de crestere si dezvoltare a fatului este diferita. Pentru orice nelamurire, intreaba-ti medicul care iti urmareste sarcina.

In primele saptamani de sarcini, nici nu stii daca esti sau nu insarcinata. Inca nu apar semnele de sarcina, insa daca iti doresti un copil, corpul tau trebuie sa fie sanatos pentru a-l putea creste sanatos, in burtica ta. Poti incepe sa bei suc de portocale pentru a suplimenta nivelul de acid folic in organism sau poti lua vitamine speciale pentru femeile gravide. Renunta la tigari, alcool, droguri, si incepe sa faci exercitii fizice. Chiar si medicamentele prescrise de medic pot interfera cu sarcina, asa ca, daca intentia ta este sa ramai gravida, anunta-ti medicul curant despre asta.

Saptamana 1 de sarcina – Cum e tatal

In momentul in care cuplurile se hotarasc sa faca un copil, sexul nu mai este o placere. El se transforma in presiune. Sexul se transforma din placerea intimitatii alaturi de partenerul de viata, in mijlocul cu care se atinge scopul, si anume copilul.

Aceasta presiune poate duce la probleme precum scaderea libidoului sau chiar disfunctii erectile la barbati. Sunt soti care incep sa perceapa sexul ca pe obligatie casnica si atunci refuza sa mai faca sex.

Saptamana 1 de sarcina – VIDEO fertilizare

Nota: Fiecare copil se dezvolta in ritmul lui, chiar si in burtica. Informatiile sunt prezentate cu titlu informativ. Pentru orice nelamurire cere sfatul medicului care iti urmareste sarcina.

Imagine de Leopictures de la Pixabay

Sarcina pe saptamani

Data articol: 18/03/2024