10 lucruri pe care sa NU le faci cand esti gravida sub nicio forma. Asta daca vrei sa nasti un copil sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri pe care sa NU le faci cand esti gravida sub nicio forma. Asta daca vrei sa nasti un copil sanatos

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » 10 lucruri pe care sa NU le faci cand esti gravida sub nicio forma. Asta daca vrei sa nasti un copil sanatos
sa NU le faci cand esti gravida

Cand esti gravida sunt cateva reguli pe care ar trebui sa le urmezi cu strictete daca vrei sa nasti un copil sanatos. Daca tu duci o viata sanatoasa si armonioasa, bebelusul din burtica va fi la fel. Iata 10 lucruri pe care sa nu le faci  cand esti gravida sub nicio forma.

Sa stai imbibata in emotii negative

Tu si copilul tau din uter sunteti intr-o conexiune permanenta nu doar pentru ca impartiti acelasi corp fizic, dar si pentru ca energia ta este sursa de energie pentru noua viata ce sa formeaza in tine si care in aceasta etapa este complet dependenta de tine. Energia si vibratia ta este data de ceea ce simti, deci de emotiile tale. Daca simti emotii bune, este ca si cum copilul tau se scalda intr-o piscina plina cu apa pura si binefacatoare.

Daca simti emotii negative si stai prea mult in ele, e ca si cum iti balacesti copilul intr-un recipient plin de motorina, reziduuri chimice si deseuri. Viata nu ne ofera din pacate doar motive de emotii fericite, insa de noi depinde sa facem eforturi permanente sa iesim din starile negative in care ne surprindem ca suntem. Altfel, copilul se imbiba inca din viata intrauterina de aceste programe emotionale, de aceste circuite energetice ale emotiilor joase si sa nu ne miram dupa aceea de ce este un copil fricos, nervos, agitat, depresiv sau neincrezator.

Sa mananci aceste alimente

Lista alimentelor pe care nu ai voie sa le consumi in sarcina este destul de lunga. Aceasta cuprinde carne si oua crude, fructe de mare, peste ce poate fi contaminat cu mercur, alimente afumate, branzeturi cu mucegai, lactate nepasteurizate.

Ai aici lista completa a alimentelor pe care nu ai voie sa le consumi in sarcina. 

Sa zugravesti

Amenajarea camerei copilului este foarte importanta, insa nu este ceva de care sa te ocupi personal. Vopseaua contine solventi si subante chimice care pot afecta bebelusul.

Iata aici care sunt activitatile la care ar trebui sa renunti cat timp esti gravida.

Sa exagerezi cu cafeaua

Cafeaua este un stimulent si un diuretic, ceea ce poate creste tensiunea arteriala, pulsul si numarul vizitelor la baie. In plus, cofeina poate trece dincolo de placenta, iar bebelusul este prea mic pentru a o putea metaboliza.

Citeste mai multe despre consumul de cafea in sarcina aici.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 21/05/2021