Vrei sa fii mama perfecta? Iata ce NU trebuie sa faci - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa fii mama perfecta? Iata ce NU trebuie sa faci

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Vrei sa fii mama perfecta? Iata ce NU trebuie sa faci

Orice femeie isi doreste sa fie mama perfecta. Insa de multe ori comite greseli care ii stirbeste din statutul de mama perfecta. Iata o lista de lucruri pe care multe mame le fac si care nu sunt tocmai bune pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a unui copil.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Tu in care categorie te incadrezi: a mamei perfecte sau in cealalta?

 

 

O mama perfecta NU isi duce copilul bolnav la scoala/gradinita

Este adevarat ca nu trebuie sa tii acasa copilul doar pentru ca a stranutat sau ii curge putin nasul. Insa nici nu trebuie bagat in colectivitate cand se vede clar ca urmeaza sa faca temperatura. Acest lucru nu este bun nici pentru copilul tau, nici pentru ceilalti copii, care risca sa ia microbii de la al tau.

Daca copilul tau are febra, vomita sau are un simptom clar de boala contagioasa, cum sunt faringitele, atunci e clar ca cel mic trebuie sa stea acasa. Sunt unii medici care spun ca dupa 24 de ore de tratament cu antibiotic copilul poate fi dus din nou in colectivitate, cu conditia ca acesta sa se simta bine si sa continue tratamentul. Insa nu mai exista pericolul de a transmite boala, la 24 de ore de la inceperea tratamentului cu antibiotice.

 

 

Daca iti fortezi copilul sa doarma, nu vei fi o mama perfecta

Sunt multe mame care isi forteaza copiii sa doarma dupa-amiaza, iar copiii se incapataneaza sa nu faca acest lucru. De aici izbuneste un adevarat scandal, care indispune pe toata lumea. Mamicile ar trebui sa inteleaga ca sunt unii copii care nu pot dormi dupa-amiaza. Asa sunt construiti. In schimb vor adormi foarte repede seara. Daca pe parcursul zilei, copilul adoarme, este chiar indicat sa-l treziti usor, pentru a va asigura ca nu va sta treaz toata noaptea. Iar daca n-a normit deloc toata dupa-amiaza, trebuie sa-l duceti la culcare mai devreme, astfel incat sa va asigurati ca isi face cele 11-13 ore de somn necesare copilului mic.

 

 

Cand tipi la copil, nu esti deloc mama perfecta

Tipatul la copii este una dintre cele mai dese greseli pe care o comit mamele, dar si tatii deopotriva. Cu totii ne pierdem cumpatul, dar nu trebuie sa exageram. Insa nu trebuie sa ne imaginam ca daca am tipat la copil acesta va deveni viitorul frustrat al tarii. Atat timp cat isteria nu este un obicei, sa tipi la copil ii poate arata acestuia ca si parintii sunt oameni si nu sunt perfecti. Pentru ca tipatul sa nu aiba efecte negative asupra copilului, imediat ce sunteti calmi si voi si copiii, cereti-va iertare, spuneti-i de ce ati gresit si explicati-i si ce a gresit el de v-ati pierdut cumpatul. De asemenea, puteti sa faceti acest joc de calmare impreuna cu copilul: stati unul langa celalalt si inchideti ochii, apoi respirati adanc timp de un minut . In acest fel il veti invata pe copil sa gestioneze mai bine decat voi situatiile tensionate, in viitor, dar si voi veti capata abilitatea de a va controla.

 

 

Daca nu inveti copilul sa imparta, nu poti fi o mama perfecta

Mama perfecta trebuie sa aiba grija la toate aspectele din viata copilului ei. Iar printre acestea se numara si a invata copilul sa imparta cu ceilalti. In momentul in care te duci in parc invata-l pe cel mic ca daca ia o jucarie, trebuie sa-i lase si pe ceilalti copii sa se joace cu ea. Pentru a-l face sa dea din lucrurile lui, nu lua cu tine jucaria preferata. Ii va fi mai greu sa se desparta de ea.

Rabdarea trebuie sa fie arma forte. In primul rand, copilul poate fi reticent, in al doilea rand, poate celalalt nu va vrea sa returneze jucaria. Insa, indiferent cum stau lucrurile, copiii trebuie sa invete sa imparta, sa nu fie egoisti.

Data articol: 13/10/2017