Cresterea copiilor de 1-5 ani: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cresterea copiilor de 1-5 ani: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cresterea copiilor de 1-5 ani: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar
Cresterea copiilor

Cand devii parinte apar din ce in ce mai multe intrebari si nelinisti legate de cresterea copiilor si educarea lor.  Multe lucruri despre cresterea copiilor le afli din carti, de la medici, de la prieteni, de la rude, dupa cum multe le inveti din propria experienta. Una dintre cele mai frumoase si spumoase, dar totodata agitate perioade din cresterea copiilor este intervalul 1-5 ani.

Iata 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cresterea copiilor prescolari.

Cresterea copiilor #1: Vei vorbi despre “caca” in fiecare zi

Dupa ce copilul depaseste varsta de un an fiecare parinte va incerca sa-si convinga odorul ca trebuie sa renunte la scutece, ca este mare si ca olita trebuie sa fie de-acum noul lui “prieten”. Vei avea o olita in fiecare camera, doar-doar vei reusi sa-l asezi pe ea. Iar aceasta munca de lamurire poate dura in unele cazuri pana la 3 ani, deci inarmeaza-te cu rabdare. Explica-i ca e mai sanatos sa faca caca la olita decat la scutec, ca e ceva normal, ca nu va mai fi tot timpul ud la fundulet.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Cresterea copiilor de 1-5 ani #2: Vei face ritualuri si vei raspunde la intrebari ciudate

Vrei sa manance tot, sa doarma la pranz,  sa stea cuminte etc? Atunci trebuie sa spui o formula magica, sa faci un ritual, astfel incat sa-l convingi pe cel mic sa faca ce vrei tu. Vei fi nevoit sa raspunzi la intrebari despre cate in luna si in stele, sa fii pregatit sa faci fata “santajului sentimental” si manipularii la care cei mici sunt foarte priceputi. Este foarte importanta rutina pentru copii, asa incat daca inventezi aceste ritualuri iti va fi foarte usor sa-i aduci pe calea dorita de tine.

Citeste si: 10 reguli de aur pentru cresterea copiilor

Cresterea copiilor #3: Vei “dormi” multe nopti in camera copilului

Odata depasita varsta de un an, copiii vor face tranzitia de la patutul de bebelus, la patul de baiat/fetita mare. Daca vrei sa-l obisnuiti cu camera si patul lui este de preferat sa mergi tu pe “teritoriul” lui decat sa-l lasi in patul conjugal.

Cresterea copiilor de 1-5 ani #4: Iti vei face noi prieteni

Vremurile in care iti faceai prieteni pentru ca-ti placeau respectivele persoane s-au dus. De-acum iti vei face prieteni pentru ca fiul/fiica ta are propriii prieteni si, vrand-nevrand, te vei imprieteni la randul tau cu parintii celorlalti copii. Va veti intalni in parc, veti schimba sfaturi si impresii, veti incepe sa va vizitati.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 09/05/2021