10 reguli de aur pentru cresterea copiilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 reguli de aur pentru cresterea copiilor

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 10 reguli de aur pentru cresterea copiilor
reguli de aur pentru cresterea copiilor

Anton Makarenko a fost incadrat, alaturi de Maria Montessori, in galeria celor mai buni pedagogi care au pus bazele educatiei moderne a copiilor. Ei au creat reguli de aur pentru cresterea copiilor. Makarenko a fost unul dintre sustinatorii ideei ca nu poti creste o persoana fericita fara iubire.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata 10 reguli de aur pentru cresterea copiilor, potrivit lui Anton Makarenko.

 

  1. Ai grija la comportamentul tau

Nu-ti asuma ideea ca iti poti educa copilul doar prin vorbe. Modul in care te imbraci, oamenii cu care vorbesti, modul in care vorbesti despre alti oameni si cu alti oameni, modul in care razi, pana si modul in care citesti ziarul iti invata copilul cate ceva, chiar daca nu-ti dai seama.

 

 

  1. Educatia are nevoie de un ton bland, clar si ferm

Nu trebuie sa tipi ca sa-ti inveti copilul o lectie. Poti folosi cea mai blanda voce, insa ce-i spui sa fie clar si ferm.

 

 

  1. Intelege ce vrei de la copilul tau

Ce iti doresti ca parinte? Gandeste-te clar la acest lucru si vei vedea si unde gresesti. Dar nu lasa greselile sa te descurajeze. Sunt multe cai pe care o poti lua.

 

 

  1. Cunoaste-ti copilul

Trebuie sa stii tot timpul unde este copilul tau, ce face si cu cine. Dar asta presupune sa-i dai o foarte mare libertate. Copilul are nevoie de mai multe perspective, nu doar de ale tale. Insa trebuie sa-l ajuti sa deosebeasca binele de rau, in functie de diverse scenarii.

Te mai poate interesa: Cresterea copiilor de 1-5 ani: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 11/11/2020