Shop
Ultimele 100 de articole

Cresterea copiilor de 1-5 ani: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar

09 mai 2021, , Vizualizări:
Cresterea copiilor

Cresterea copiilor de 1-5 ani #8: Vei descoperi pericole peste tot

Dupa ce a implinit un anisor si copilul incepe sa mearga vei descoperi cate lucruri periculoase ai in casa. Dorinta lor nestavilita de a descoperi ii va face sa traga de fata de masa, de televizor, de prize, de usile de la dulap, de oale, cratite si alte accesorii de bucatarie. Trebuie sa ai grija de colturile meselor, de balcon, de ferestre, de aragaz, de cutite, de furculite, de produsele de curatat etc. Sunt asa de multe ca te intrebi cum poate un copil sa fie ferit de aceste pericole. Nu trebuie sa-ti faci griji exagerate, toata lumea a trecut prin asta. Si trebuie sa stii ca, oricat de multe vei face pentru a-ti asigura locuinta, tot vei trece si prin episoade de vanatai, taieturi, arsuri, cucuie etc.

Cresterea copiilor #9: Crizele de isterie, “meseria” prescolarilor

Cum spuneam mai devreme, copiii sunt manipulatori innascuti. Lacrimi, plansete, tavalit pe jos, intr-un cuvant crizele de isterie, vor fi la ordinea zilei. Fac parte din “fisa postului”. Se va folosi de orice pentru a-ti descoperi limitele. Important este sa nu cedezi, mai ales daca sunteti in public (de jena ca vor rade ceilalti). Cu multa rabdare, intelegere si dragoste, vei avea un copil demn de dat exemplu.

Te mai poate interesa: Cum cresti un copil cu incredere in sine?

Cresterea copiilor de 1-5 ani #10: Vei aprecia valoarea raspunsurilor vagi

Curiozitatea copiilor este nestavilita, asa ca vor incepe intrebari de genul “Cum am venit eu pe lume?”, “Cum am ajuns eu in burtica ta?” etc. Oricat de importanta este educatia sexuala, nu e cazul sa ii predai copilului o lectie de anatomie reproductiva. Raspunsul vag este foarte indicat, insa acesta trebuie sa contina si un sambure de adevar. De exemplu, la intrebarea “Cum am venit eu pe lume?” sa i se raspunda “Mami si tati si-au dorit mult un copil, s-au iubit si ai aparut tu”. “Cum am ajuns eu in burtica ta?” – raspuns indicat “M-a ajutat si tati putin!”.

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.