Shop
Ultimele 100 de articole

Cresterea copiilor de 1-5 ani: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar

09 mai 2021, , Vizualizări:
Cresterea copiilor

Cresterea copiilor #5: Vei trece prin faza “vreau la mami/tati”

Intre 3 si 4 ani vei trece prin faza “Elektra-Oedip”. Brusc, copilul va fi atras de parintele de sex opus. Daca pana acum mama ii impletea coditele fetei, in aceasta perioada il va vrea pe tati. Daca tati ii facea baie baietelului, de-acum cel mic o va vrea pe mami. Desi pentru unii parinti va deveni frustranta perioada, trebuie sa va linistiti. Va trece!

Cresterea copiilor de 1-5 ani #6: Tineti minte, aveti in casa un mic papagal!

Una dintre regulile primordiale cand ai in casa un copil care se inscrie in categoria de varsta 1-3 ani este “Atentie la limbaj”. Ai in casa un mic papagal care va repeta fiecare cuvintel si fiecare gest pe care il faceti. Si, ca un facut, va rosti cuvintele “rusinoase” cand ti-e lumea mai draga. De asemenea, va repeta cuvinte “descoperite” la televizor, la posturile de radio etc.

Nu rata nici: 5 teme controversate despre cresterea copiilor care impart femeile in doua tabere

Cresterea copiilor #7: Vei spune “pentru ca asa vreau eu”

Ai jurat sa nu spui copilului tau “pentru ca asa vreau eu” si vrei neaparat sa te tii de cuvant. Dar imagineaza-ti situatia: “Mama, pot sa ma sui in copacul asta?” “NU!” “De ce?” “Pentru ca este periculos” “De ce?” “Pentru ca poti cadea” “De ce?” “Pentru ca exista gravitatie si daca nu esti atent, aluneci si cazi” “Dar mama lui X il lasa…” “Da, dar eu nu sunt mama lui X” “Dar, hai, te roooog!” “NU” “De ceeee?” Ghici care va fi raspunsul?

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.