6. Supa de lapte cu orez si branza
Ce ne trebuie: 1 litru apa, 50 g orez, 250 ml lapte, 50 ml ulei de masline, 1 ou, 100 g branza, 1 morcov, cateva fire de patrunjel verde.
Cum se prepara: Speli orezul in 2-3 ape si il pui la fiert. Cureti si speli morcovul, il dai prin razatoare si il fierbi impreuna cu orezul. Dai branza pe razatoare si o amesteci cu oul batut. Cand orezul si morcovul au fiert, torni laptele si lasi sa dea in cateva clocote. Stingi focul, adaugi uleiul de masline si branza amestecata cu oul batut, apoi acoperi vasul cu un capac si il lasi astfel timp de 10 minute. Servesti supa calda, presarata cu patrunjel verde.
7. Ciorbita de pui cu legume
Ce ne trebuie: 200 g inimioare de pasare, 1 ceapa, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 100 gfasole verde pastai, 1 lamaie, sare dupa gust.
Cum se prepara: Speli inimioarele de pasare, le pui la fiert la foc mic, intr-un litru de apa cu putina sare. Indepartezi mereu spuma care se formeaza. Cureti si speli legumele. Tai ceapa marunt, ardeiul cubulete, iar dovlecelul si pastaile betisoare de 3-4 cmlungime. Fierbi legumele impreuna cu carnea timp de 15 minute, apoi potrivesti de sare si acresti cu zeama de lamaie.
Le servesti copiilor ciorba calduta iar celor mai mici le tai marunt carnea si legumele.
8. Supa crema de ficat de pui
Ce ne trebuie: 200 g ficatei, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 1 radacina de pastarnac, 3 rosii, 1 dovlecel, 50 ml ulei, 2 felii paine.
Cum se prepara: Speli ficateii si ii inabusi cu uleiul si 100 ml apa. Adaugi ceapa, ardeiul, dovlecelul si pastarnacul curatate si taiate cubulete si rosiile decojite, taiate marunt. Lasi sa se inabuse impreuna timp de 5 minute, apoi completezi cu apa fierbinte pana la 1 litrusi le fierbi timp de 15 minute. Stingi focul, pui la inmuiat feliile de franzela si mixezi totul in blender sau pasezi printr-o strecuratoare fina.
9. Supa crema de peste
Ce ne trebuie: 250 gpeste usor de dezosat (cod, merluciu, salau), 2 morcovi mici, 1 cartof, 1 ardei, 1 fir de praz, 1 praf de sare, 1 galbenus, 1 lingura smantana, ¼ legatura patrunjel verde.
Cum se prepara: Pui pestele la fiert dupa ce l-ai spalat, curatat si i-ai indepartat capul si maruntaiele in prealabil. Pestele va fierbe pentru 10 minute in 1 litrude apa cu sare. Scoti pestele, il lasi la racit si il cureti de pielite si oase. Cureti si speli legumele, le tai in bucati mici si le pui la fiert 15 minute in apa in care a fiert pestele. Scoti legumele si le pasezi prin sita impreuna cu pestele dezosat si le mixezi pe toate in blender, cu putina zeama. Amesteci piureul obtinut cu zeama in care au fiert legumele. Pui din nou pe foc, adaugi smantana amestecata cu galbenusul si mai lasi sa dea intr-un clocot. Presari patrunjel tocat fin in fiecare farfurie.
(Sursa: Carticica practica nr 19).
Imagine de Andrzej Rembowski de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie