Plante medicinale. Top beneficii pentru sanatate si cele mai rele efecte adverse - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Plante medicinale. Top beneficii pentru sanatate si cele mai rele efecte adverse

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Plante medicinale. Top beneficii pentru sanatate si cele mai rele efecte adverse
Plante medicinale

Inca din cele mai vechi timpuri se folosesc plante medicinale pentru tratarea sau ameliorarea diverselor afectiuni.

 

Va prezentam un top al celor mai puternice plante medicinale, dar si care sunt cele mai rele efecte adverse ale unora dintre ele.

 

 

15. Ghimbir

In multe tari asiatice, in special in India, ghimbirul face parte din dieta zilnica. Planta are efecte puternice asupra sanatatii. Radacina de ghimbir are rol antibacterian, antiviral si antioxidant.

Afla mai multe despre beneficiile ghimbirului aici.

 

Te mai poate interesa:  Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

 

 

14. Lavanda

Lavanda nu este doar o planta decorationala, ci si una medicinala. Extractul de lavanda are proprietati antibacteriene si antivirale. In plus, are efecte benefice in tratarea anxietatii, stresului si insomniei.

Afla mai multe informatii despre lavanda aici.

 

 

13. Usturoi

Usturoiul este un ingredient important in multe bucatarii. Insa poate fi considerate si o planta medicinala care ajuta in multe afectiuni. Usturoiul contine vitamina C, vitamina B6, magneziu si fibre.

Mai multe informatii despre beneficiile usturoiului gasesti aici.

 

 

12. Iarba matei (catusnica)

Catusnica (sau iarba matei), este o planta originra din Europa si Asia Centrala, insa este cultivata in multe parti ale lumii gratie beneficiilor sale pentru sanatate. Dintre acestea enumeram: puternic  efect antioxidant, trateaza migrenele si durerile de cap, dar si durerile de dinti. De asemenea, echilibreaza sistemul digestiv si calmeaza sistemul nervos.

 

 

11. Cimbru

Cimbrul este o planta aromatica larg raspandita in lume. Ea are, insa, si multiple beneficii pentru sanatate: efecte antifungice, antivirale, antiseptic si antiparazitare.

 

 

10. Arborele de ceai

Arborele de ceai este un puternic remediu natural. Arborele de ceai are proprietati antibacteriene, antifungice, antivirale.

 

 

9. Menta

Menta este folosita atat pentru a da savoare preparatelor culinare, dar si pentru minunatele sale beneficii asupra sanatatii. Planta are proprietati antibacteriene, antifungice, imbunatateste sistemul digestiv si absorbtia nutrientilor in corp. De asemenea, protejeaza impotriva cancerului la prostate, previne infectia la sinusuri.

 

 

8. Craite

Craitele sunt flori care se pot adapta multor tipuri de sol. Planta are proprietati antitermice, antiinflamatorii, poate fi folosita impotriva arsurilor si ranilor. De asemenea, ajuta la reducerea durerilor de cap, de dinti si a alergiilor.

 

 

7. Echinaceea

Originara din America Centrala, echinaceea este una dintre cele mai puternice plante medicinale. Ea are puternice efecte antifungice, antivirale, antiinflamatorii. Echinaceea imbunatateste sistemul imuntar.

 

 

6. Papadia

Papadia este o planta larg raspandita in lume. Ea contine o multitudine de vitamine si nutienti, care ajuta la vindecarea ficatuliu, echilibreaza nivelul glicemiei si colesterolului. De asemenea, papadia este un bun tonic pentru vasele de sange, previne formarea pietrelor la fiere.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 18/10/2018