Plante medicinale interzise mamicilor care alapteaza - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Plante medicinale interzise mamicilor care alapteaza

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Plante medicinale interzise mamicilor care alapteaza
plante medicinale alaptare

Plante medicinale alaptare. Daca esti o mare amatoare de remedii naturiste si iti place sa aduni in camara fel de fel de plante – pentru cure de detoxifiere, de intarire a imunitatii, care te scapa de gripa sau raceala, pentru tulburari hormonale etc. –, atunci te va interesa acest articol. Toate aceste tratamente naturale pot fi extraordinare pentru trup si suflet, insa, odata ce ai devenit mamica, e necesar sa iti iei unele masuri de precautie daca vrei sa le urmezi in continuare.

De asemenea, in cazul in care iei in mod obisnuit astfel de remedii, mai ales daca ti-au fost prescrise de catre un medic pentru anumite afectiuni, si ai nascut intre timp, e bine sa stii pe care le poti lua fara probleme mai departe si pentru care sa ceri specialistului o alternativa care nu iti va pune in pericol bebelusul.

Plante medicinale alaptare – Precautii

Ca si in cazul medicamentelor, plantele tamaduitoare pot ajunge in laptele matern, modificandu-i compozitia si afectandu-ti astfel micutul (in cazul in care il alaptezi natural). Spre deosebire de pastilele pe care le cumperi de la farmaciei, indiferent daca sunt eliberate sau nu pe baza de reteta, plantele medicinale din magazinele naturiste nu sunt intotdeauna verificate de catre autoritatile sanitare, astfel incat nu exista garantii privind siguranta administrarii lor, eficacitatea sau puritatea acestora.

In plus, foarte putine plante au fost studiate pentru se a vedea care este efectul lor asupra bebelusilor alaptati natural – asa ca nici macar expertii nu sunt 100% siguri in ce priveste folosirea lor de catre mamicile care alapteaza.

Unele ierburi aromate, precum schinduful sau chimenul dulce, au fost folosite de secole in medicina traditionala pentru stimularea lactatiei, dar se cunosc putine detalii despre eficienta lor sau despre modul in care afecteaza bebelusii. Si, in vreme ce echinacea este considerata in general sigura, ea este adesea administrata alaturi de gentiana.

Aceasta din urma poate fi toxica in doze mai mari.

Iar expertii nu sunt siguri cu privire la efectele sale asupra bebelusilor alaptati natural. Prin urmare, este indicat sa consulti intotdeauna un medic inainte de a lua orice remediu naturist, mai ales daca abia ai nascut si iti alaptezi bebelusul la san (sau cu lapte stors cu pompa).

O atentie sporita trebuie sa acorzi inclusiv verdeturilor si ierburilor aromate pe care le folosesti la gatit, pentru a da savoare mancarurilor. Cele mai multe ierburi dintre ele – cum ar fi mararul, usturoiul sau salvia – pot fi consumate in cantitati moderate. Exista totusi riscul sa ai ceva probleme daca exagerezi si le folosesti in doze mari. Mai mult decat atat, e bine sa te informezi despre interactiunile care pot exista intre diverse tipuri de plante uzuale. Este indicat asa te feresti de combinatiile respective. Multe amestecuri de plante din comert contin prea putin (sau deloc) din ingredientul activ care se gaseste in mod normal in ele. Astfel ca este important sa cumperi produse-standard, din surse sigure.

Citetse si: Ce trebuie sa stii despre alaptarea unui bebelus bolnav

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/03/2022